Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Kavuncu gazetecilerle buluştu: “Anketlerde 3. sırada çıkıyoruz”

İyi Parti İstanbul büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Buğra Kavuncu, basınla kahvaltıda bir araya geldi. İstanbul’a ilişkin projelerini anlatan Kavuncu, soruları da yanıtladı. Kavuncu, yaptırdıkları anketlerde 3. sırada çıktıklarını açıkladı.

Kavuncu gazetecilerle buluştu: “Anketlerde 3. sırada çıkıyoruz”

Ercan KÜÇÜK - 12punto.com.tr

Yerel seçimlerin yapılacağı tarih yaklaştıkça adaylar da tempolarını artırdı. Sonuçları en çok merak edilen il olan İstanbul’da adaylardan birisi de İyi Parti’nin adayı Buğra Kavuncu oldu. Kavuncu, bugün gazetecilerle bir araya geldi. Soruları yanıtlayan Kavuncu, kendi yaptırdıkları ankett 3. sırada çıktığını açıkladı.

İstanbul’a ilişkin projelerinden bahseden Kavuncu, İstanbul’un yıllardır çözülemeyen sorunlarını ulaşım, barınma, sosyal belediyecilik ve düzensiz göç olarak 4 ana başlıkta topladıklarını ifade etti. Ekrem İmamoğlu’nun başkanlığı döneminde kendisine barınma ve ulaşım sorunlarıyla ilgili konularda parti olarak yaptıkları çalışmaları sunduğunu vurgulayan Kavuncu, “İstanbul’un karnesi kötü.” dedi. İmamoğlu’nun ‘metro fatihiyim’ sözleri sorulan Kavuncu, “??Ben eskisinden daha yavaş gidiyorsam, trafikte daha fazla vakit geçiriyorsam 'metro fatihi' lafını abartı bulurum.” dedi.

Kavuncu, 31 Mart’ta yapılacak seçimlerde kazanmak istediğini belirtti, “başka kimin kazanacağı beni ilgilendirmiyor. Kaybedersem üzülürüm, başka kim kazansa sevinmem” dedi.

“EN ÇOK TANINAN 3. ADAYIM”

Kavuncu programda 12punto’nun sorularını da yanıtladı. Kavuncu, Gezici Araştırma Şirketi’nin dün yayınladığı ankette yüzde 1.7 gösterilmesine ilişkin soruya verdiği cevapta şu ifadeleri kullandı:

“Tek anket o değil, bizi yüzde 6 gösteren anketler de var. Herkes bir önceki seçimde almış olduğu oy oranıyla yarışa başlıyor. Kimisi 30’la kimisi 7-8’le başlıyor. Kimisi 2-3’le başlıyor. Herkes almış olduğu oy oranıyla başlıyor. Kendimizi anlatacağız, izah edeceğiz. Soruları yanıtlayacağız. Sonuçta seçmen bir karar verecek. Bir kazananı olacak bu seçimin. Diğer bütün adaylar kaybedecek. Her aday da kazanmak için girer bu seçime. Başka bir sebeple başka bir niyetle girmez. Biz de kazanmak için giriyoruz. 

Sahada en fazla tanınan 3 adaydan birisiyim ben. Tanınırlık önemli. Tanınırlık anlamında 2 aday çok avantajlı. Bizim yaptığımız anketlerde seçmeni en çok bildiği 3. isim biz çıkıyoruz. Yüzde 20’ye yakın tanınırlığımız var. Ben Ekrem İmamoğlu’nun aday olduğu günü de hatırlıyorum. Onun da tanınırlığı çok düşüktü. Binali Yıldırım’la kıyaslanamayacak kadar düşük bir oranla başladı tanınırlığa. Ve zaman içerisinde kendini anlattıkça projelerini anlattıkça adaylar daha geniş bir kitleye ulaşırlar.

Sahada ilgi var. Sahada İyi Parti'nin İBB adayıyım deyince vatandaş yorum yapıyor, öneride bulunuyor. tavsiyede bulunuyor. Tanımıyorum diyen olursa da kendimizi tanıtıyoruz. Kim ben İBB adayıyım diye gitse vatandaşa o da ilgi görür. Dolayısıyla bir firmanın vermiş olduğu tek haneli rakam üzerinden değerlendirmek yapmayın. Bir sürü anket firması var. Onların anket sonuçları da bambaşka.

Bizdeki bütün veriler bizi 3. parti olarak gösteriyor. Genel seçimlerdeki anketler ve gerçekleşme oranlarının nasıl olduğunu da gördük. Yanılma payları elbette vardır. Ama daha 30 gün var. Çok şey değişir.”

SARI’NIN İSTİFASI

Kavuncu, İBB Grup Başkanvekili Suat Sarı’nın partide liyakatsizlik vurgusu yaparak istifa etmesiyle ilgili şunları söyledi:

“İstifa mekanizması vardır. istifa edip de halen hukukum olan, görüştüğüm arkadaşlarım var. suat Sarı İstifa nedenleriyle ilgili açıklama yaptı. Suat Sarı ben istifa ediyorum, falanca adayı destekliyorum diye de istifa etmedi. o kendisinin İBB adaylığına daha uygun olduğunu düşündü. Bundan dolayı bir liyakat konusunu gündeme getirdi. Bunlar göreceli. gerekçeleri birbirinden çok farklı.”


Haber Kaynağı : 12punto

anket sonuçları araştırma şirketi Binali Yıldırım Buğra Kavuncu Ekrem İmamoğlu Gezici Araştırma İYİ Parti İstanbul