Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8412
Dolar
Arrow
33,9580
İngiliz Sterlini
Arrow
44,8874
Altın
Arrow
2747,0000
BIST
Arrow
9.771

Kılıçdaroğlu 'CHP'de en az 50 vekil bana sadık' dedi mi? Açıklama geldi

CHP’nin 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun partide en az 50 milletvekilinin kendisine sadık olduğunu söylediği öne sürüldü. Gündeme oturan bu iddianın ardından açıklama yapan Kılıçdaroğlu, "Benim böyle bir açıklamam asla olmamıştır" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu 'CHP'de en az 50 vekil bana sadık' dedi mi? Açıklama geldi

Mayıs seçimlerinden sonra yapılan CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’nda genel başkanlık seçimini ‘değişimci’lerin adayı Özgür Özel’e kaybeden Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’da açtığı çalışma ofisinde temaslarını sürdürüyor.

Kılıçdaroğlu, burada gazeteci Vedat Yenerer’e çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Erdebil Horasan Alevi Bektaşi Vakfı Başkanı Ali Aker ile beraber Kılıçdaroğlu’nu ziyaret eden Yenerer, X hesabından yaptığı paylaşımda “Sayın Kılıçdaroğlu'na samimiyeti ve misafirperverliğinin yanı sıra verdiği değerli bilgiler için teşekkür ederim. Bu bilgilerin bazılarını kendisinin izniyle kamuoyuyla paylaşacağım” ifadelerini kullandı.

 

“İLK TEKLİF AKŞENER’DEN GELDİ”

Meral Akşener’in kendisine sürekli olarak cumhurbaşkanı adayı olmasını istediğini söyleyen Kılıçdaroğlu “İlk teklif de Meral hanımdan geldi. Karar gazetesi yazarı Elif Çakır bana geldi ve Akşener’in elçisi olarak, Akşener’in benim cumhurbaşkanı adayı olmamı istediğini ve kabul ederse destekleyeceği mesajını iletti. Süreç öyle başladı. Son güne kadar da altılı masadaki tüm liderler de şahittir ki, ‘hep adayımız siz olun’ demiştir..” dedi.

Altılı Masa'ya verilen milletvekili sayısıyla ilgili “Bu konuda diyeceğiniz var mı?” sorusuna Kılıçdaroğlu, “Meral Akşener’e seçimde aldıkları 43 milletvekilinden çok daha fazla ( ‘sayıyı açıklama lütfen’ dedi) milletvekili teklif etmiştim. Kabul etmedi ve 43 milletvekili çıkarttılar” şeklindeki açıklamasıyla, Akşener’in bu teklifi kabul etmeyerek bir anlamda hem Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığının önün kesmiş hem de AKP’nin önünü bilerek ve isteyerek açtığı yönünde yeni bir tartışmayı da gündeme getirmiş oldu.

KILIÇDAROĞLU PARTİ KURACAK MI?

Vedat Yenerer’in “Siyaseti bıraktınız mı? Bırakmadıysanız ne düşünüyorsunuz? Yeni bir parti kuracak mısınız?" şeklindeki sorusuna Kılıçdaroğlu “Siyaseti bırakmadım. Tam da ortasındayım (elleriyle çalışma ofisini göstererek). Yeni bir parti kurmayı hiç düşünmedim. Partim belli CHP.” dedi.

“Ekrem İmamoğlu ile siyaseten birlikte yürümek için görüştüğünüz konuşuluyor. Doğru mu?” sorusuna da yanıt veren Kılıçdaroğlu “Hayır, iddiaların hiç biri doğru değil. En son kurban bayramında arayıp bayramımı kutladı. Ondan sonra bir daha hiç görüşmedik” ifadelerini kullandı.

"CHP'DE EN AZ 50 MİLLETVEKİLİ BANA SADIK" DEDİ Mİ?

Kılıçdaroğlu'nun, “En az 50 milletvekilinin parti içinde size sadık olduğu iddiası konuşuluyor. Doğru mu?” sorusuna da “Evet doğru..” yanıtını verdiği öne sürüldü.

Gündeme oturan bu haberin ardından Kılıçdaroğlu'ndan açıklama geldi.

T24'e konuşan Kılıçdaroğlu, "CHP'de bütün vekiller partiye sadıktır. Kişilere değil. Benim “50 milletvekili bana sadık” diye bir cümlem asla olmamıştır. CHP’de böyle bir şey mümkün değildir." dedi.

 


Haber Kaynağı : 12punto

Altılı Masa Kemal Kılıçdaroğlu Meral Akşener Özgür Özel Vedat Yenerer