Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,9216
Dolar
Arrow
34,0763
İngiliz Sterlini
Arrow
45,0830
Altın
Arrow
2804,0000
BIST
Arrow
9.975

Kılıçdaroğlu’dan Akşener-Erdoğan fotoğrafı yorumu: ‘Şaşırmadım, bu topraklarda ihaneti görebiliyoruz’

CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, genel başkanlık sonrasındaki yaşamını, Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde yaptığı özeleştirileri ve danışmanları hakkındaki eleştiriler ile ilgili konuştu. Kılıçdaroğlu, siyasette yaşanan yozlaşmaya dikkat çekerken, İYİ Parti’nin eski lideri Meral Akşener ve CHP içi siyasete dair görüşlerini de paylaştı.

Kılıçdaroğlu’dan Akşener-Erdoğan fotoğrafı yorumu: ‘Şaşırmadım, bu topraklarda ihaneti görebiliyoruz’

CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kısa Dalga'ya konuştu. Cumhurbaşkanlığı ve CHP Genel Başkanlığı seçimlerini kaybetmesinin ardından siyasetin en çok konuşulan isimlerinden biri olmaya devam eden Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Barış Sitesi’ndeki ofisinde yoğun bir görüşme trafiği sürdürdüğü belirtildi.

 Kılıçdaroğlu, toplumun farklı kesimlerinden isimlerle bir araya gelerek, sabahları evinde yazılar kaleme alıp, kitap okuduğunu belirtti.

Kemal Kılıçdaroğlu, genel başkanlık sonrasındaki yaşamında daha fazla okuma ve yazma fırsatı bulduğunu, özellikle felsefe, sosyoloji ve tarih konularında derinlemesine toplantılar gerçekleştirdiğini ifade etti.

'MONTAJ VİDEOLARI CİDDİYE ALMALIYDIK'

2023 Cumhurbaşkanlığı seçim sürecine dönük özeleştirilerde bulunan Kılıçdaroğlu, seçim yenilgisinin en önemli nedenlerinden birinin, Erdoğan ve yandaşları tarafından hazırlanan montaj videoların ciddiye alınmaması olduğunu ifade etti. Bu sahte videoların özellikle Orta Anadolu ve Karadeniz kırsalında etkili olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, toplumda yaygınlaşan çürümenin bu durumun sorgulanmamasıyla daha da derinleştiğini söyledi.

DANIŞMAN ELEŞTİRİLERİNE YANIT

Kılıçdaroğlu, seçim sonrası tartışma konusu olan danışmanları hakkında da konuştu. Eleştirilerin büyük ölçüde önyargılı olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, danışmanların iki gruptan oluştuğunu belirtti.

Birinci grubun kamu kuruluşlarından gelen kalıcı danışmanlar olduğunu, ikinci grubun ise gönüllü olarak çalışan kişilerden oluştuğunu vurguladı. Gönüllü çalışan bu kişilerin suçlanmasının asıl amacının kendisini yıpratmak olduğunu savundu.

MERAL AKŞENER'İN SARAY FOTOĞRAFI ÜZERİNE: 'ŞAŞIRMADIM'

İYİ Parti’nin eski Genel Başkanı Meral Akşener’in Külliye’deki fotoğrafına ilişkin görüşlerini de paylaşan Kılıçdaroğlu, bu duruma şaşırmadığını söyledi. Altı liderin ortak mutabakat metni üzerinde anlaşmış olmalarına rağmen, Akşener’in Saray’da görünmesini Türkiye siyasetinde yaşanan ihanetin bir yansıması olarak değerlendirdi.

CHP'NİN GELECEĞİ 

CHP içi siyasete ve yeniden genel başkanlık olasılığına ilişkin konuşan Kılıçdaroğlu, sıcak siyasetle ilgilenmediğini ve parti içindeki tüzük değişikliği beklentilerine dikkat çekti. Mücadeleye devam edeceğini belirten Kılıçdaroğlu, Türkiye’deki tek adam yönetimine karşı CHP’nin öncülüğünde bir mücadele verilmesi gerektiğini vurguladı.


Haber Kaynağı : 12punto

İlgili Haberler

Meral Akşener Kemal Kılıçdaroğlu