Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

‘Komünist Başkan’ın yeni yeri belli oldu! SMF duyurdu

Komünist Başkan olarak bilinen Maçoğlu, bu sefer İstanbul'dan aday gösterilecek.

‘Komünist Başkan’ın yeni yeri belli oldu! SMF duyurdu

Kamuoyunda ‘Komünist Başkan’ olarak bilinen Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu’nun 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde nereden aday gösterileceği belli oldu. Seçimlere TKP çatısından girecek olan Maçoğlu, Kadıköy’den aday gösterilecek.

Maçoğlu, 2014’te Ovacık, 2019’da ise Tunceli’ye belediye başkanı seçilmişti. Sosyalist Meclisler Federasyonu üyesi Maçoğlu şimdi de İstanbul’a geliyor. Seçimlere yine TKP adayı olarak girecek olan Maçoğlu, Kadıköy’den belediye başkan adayı gösterilecek. Kararı SMF duyurdu. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Daha önce yaptığımız açıklamada Dersim belediye başkanımız Fatih Mehmet Maçoğlu yoldaşımızın üçüncü dönem aday olma durumunu kararlaştırarak kamuoyu ile paylaşmıştık.

Gelinen aşamada sürecin tüm yönlerini, dinamiklerini, ittifak güçlerimizin ve halkımızın öneri ve taleplerini göz önünde tutan kurumumuz; ranta, talana ve yandaşçılığa karşı; şeffaf, demokratik, halkçı yerel yönetimler programımızın "Komünist Başkan" nezdinde kitlelerde yarattığı sahiplenme ve olumlu etkisinin halklarımızın ortak çıkarı için tüm ülkeye yayılmasını bir sorumluluk olarak ele almıştır. Bu anlamıyla, demokrat, sol-sosyalist kurumlarla yaptığımız istişareler sonucu Fatih Mehmet Maçoğlu yoldaşımızın İstanbul'un Kadıköy ilçesinde TKP çatı partisi altında demokratik, sol-sosyalist güçlerin ortak adayı olarak yerel seçimlere girmesini karar altına almış bulunmaktayız.

Fatih yoldaşımızın somutlaşan adaylığı, demokratik, sol-sosyalist kurumların ortak plânlaması doğrultusunda en kısa sürede bir deklarasyon ile kamuoyuna ilan edilecektir.


Haber Kaynağı : 12punto

Fatih Mehmet Maçoğlu Komünist Başkan Tunceli