Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Kürşad Zorlu’dan ABD'ye sert tepki: 'Silah ambargosu Türkiye ve KKTC aleyhine'

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, ABD’nin Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ne yönelik silah ambargosunu uzatma kararını eleştirerek, bu adımın Türkiye ve KKTC aleyhine denge değişikliklerine yol açabileceği uyarısında bulundu.

Kürşad Zorlu’dan ABD'ye sert tepki: 'Silah ambargosu Türkiye ve KKTC aleyhine'

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, ABD'nin Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne yönelik silah ambargosunu ertelemesini eleştirerek, Türkiye ve KKTC'nin savunma sanayisini güçlendirmesi gerektiğini vurguladı.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne (GKRY) uyguladığı silah ambargosunu uzatma kararını sert bir dille eleştirdi. Zorlu, bu durumun Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) aleyhine denge değişikliklerine zemin hazırladığını ifade etti.

Zorlu, X hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Maalesef bu hatalı karar, 27 Eylül tarihinde de sürdürülerek 30 Eylül 2025 tarihine kadar bir yıl daha uzatılmıştır. Bu açıkça ABD’nin Rum yönetimine silahlanma imkanı tanınması için atılmış haksız bir adımdır" dedi.

DOĞU AKDENİ'DE DENGE DEĞİŞİKLİĞİ 

Açıklamasında, silah ambargosunun kaldırılması için yapılan yasa tasarısının süresinin bir yıldan beş yıla uzatılmasının da kaygı verici olduğunu belirten Zorlu, "Tüm bu çabalar, Doğu Akdeniz’de Türkiye ve KKTC aleyhine dengeleri değiştirebilme hamlesidir" dedi.


Haber Kaynağı : 12punto

Kürşat Zorlu ABD