Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Manşetten al haberi: Sabah ve Türkgün restleşmesi

CHP lideri Özgür Özel, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın iade-i ziyareti sonrası Sabah yazarı Yavuz Donat’a konuştu. İktidara yakınlığıyla bilinen Sabah gazetesi, söz konusu röportajı gazetenin manşetine taşıdı. Özel, 31 Mart Yerel Seçimleri’nden sonra da Sabah gazetesine konuşmuştu. Sabah gazetesi tarihi görüşmeye ilişkin övgü dolu ifadeler kullanırken, MHP'ye yakınlığıyla bilinen Türkgün gazetesi adeta rest çekti. Yeni Akit gazetesi ise Gezi Parkı üzerinden CHP lideri Özgür Özel'i hedef alarak "CHP yumuşamaz, yumruk sıkar" başlığını attı.

Manşetten al haberi: Sabah ve Türkgün restleşmesi

31 Mart Yerel Seçimleri’nden sonra siyasi parti liderleri arasındaki görüşme trafiği devam ediyor.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, seçim zaferinin ardından AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaret etmişti.

Erdoğan, AKP Genel Merkezi’ndeki görüşmeden sonra yaptığı açıklamada siyasette ‘yumuşama dönemi’ne girildiği ve en kısa sürede CHP lideri Özgür Özel’e iade-i ziyaret yapacağını söylemişti.

18 YIL SONRA TARİHİ ZİRVE

İki lider 40 gün sonra yeniden bir araya geldi. Erdoğan, 18 yıl sonra CHP Genel Merkezi’ne giderek Özel’le görüştü.

ÖZEL SABAH'A KONUŞTU

Tarihi zirvenin yankıları devam ederken, CHP lideri Özel, iktidara yakınlığıyla bilinen Sabah gazetesinin yazarlarından Yavuz Donat’a konuştu.

ÖZEL VE ERDOĞAN YENİDEN GÖRÜŞECEK Mİ?

40 gün arayla 2 kez bir araya gelen liderlerin yeniden görüşüp görüşmeyeceği merak konusu. Özel, konuya ilişkin “Sayın Cumhurbaşkanı ile 'Şu tarihte yeniden bir araya gelelim' diye konuşmadık... İhtiyaç halinde elbette görüşeceğiz... Yani bu atmosfer devam edecek... Aramızdaki iletişim kanalları sürekli açık olacak” açıklamasını yaptı.

Özel, görüşmenin sonunda Erdoğan’a verdiği dosyanın içeriğine ilişkin bilgi de verdi.

Özel şöyle konuştu:

“Konuştuğumuz hususlara dair bazı ayrıntılar... Konu başlıkları... Ülkenin sorunları... Bu konudaki düşüncelerimiz. Emeklilerin beklentileri de var.

Devam eden bazı davalar konusunda, CHP yönetiminin görüş ve önerileri de.”

ÖZEL'İN RÖPORTAJI İKİNCİ KEZ SABAH'IN MANŞETİNDE

Özel'in Yavuz Donat'a verdiği röportaj Sabah gazetesinin manşetinde yer aldı. Özel'in yerel seçimlerden sonra Sabah'a verdiği röportaj da manşetten verilmişti. Özel o röportajında "Makama saygıdan asla taviz yok" ifadelerini kullanmıştı.

Yavuz Donat’ın Özel ile gerçekleştirdiği söyleşiden öne çıkanlar şöyle:

Devlet geleneği

Muhalefet lideri İsmet İnönü, yabancı devlet adamları ile yaptığı görüşmeleri, özet halinde kâğıda dökerdi ve Dışişleri Bakanlığı'na gönderirdi... Gizli/Özel.

Süleyman Demirel, muhalefet yıllarında... Hatta siyasi yasaklı olduğu dönemde... Ziyaretine gelen yabancı devlet adamları ile arasında geçen konuşmalar hakkında Dışişleri Bakanlığı'na bilgi verirdi... Yazılı olarak... Gizli/Özel.

Dün... Özgür Özel ile sohbetimizde bu konu da açıldı. Özgür Bey dedi ki:

Evet... Siyasi geçmişimizde böyle bir gelenek var... Doğru... Güzel... Ülkemizin yararına.

İsterseniz bunu hiç konuşmayalım... Suçlu aramayalım... Geleceğe bakalım.

Sayın Cumhurbaşkanımıza da söyledim... Yurtdışına giderken Dışişleri Başkanlığı'ndan bilgi notu isteyeceğim... Gerekirse brifing talep edeceğim.

Dönüşümde de Dışişleri Bakanlığımızı bilgilendireceğim.

Devletimizin kurumsallaşmış siyasi geleneklerini devam ettirmek ülkemizin yararına.

'Açık kapı' politikası

Özgür Özel, ekonomik politikalar... Orta Vadeli Program... Bütçe... Enflasyon... Tasarruf... Yatırımlar gibi konularda bilgi edinmek istiyor.

Hakkıdır... Doğrusunu yapıyor.

İlgili bakanın... Kurumun kapıları açık.

Dünkü sohbetimizde bu konuyu konuşurken Özgür Özel dedi ki:

Size daha önce de söyledim... Sayın Cumhurbaşkanı ile aramızdaki bütün iletişim kanalları açık... İşliyor.

3 arkadaşımız, Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek ile görüşecekler.

Profesör Volkan Demir... Galatasaray Üniversitesi Öğretim Üyesi... Piyasada da çalışmışlığı var... Muhasebe-finansman uzmanı.

Yalçın Karatepe... Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi eski Dekanı... Makro ekonomi profesörü.

Doçent Selin Sayek Böke... Partimizin Genel Sekreteri... Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı yaptı... Bilkent Üniversitesi'nde ekonomi dersleri verdi.

Sayın Mehmet Şimşek ile görüşecekler... Sonra Oturup konuşacağız... Bilgi alacağım.

***

Koltuk sohbeti

Erdoğan... 18 yıl önce CHP Genel Merkezi'ni ziyaret etmişti... "Yeni binanız hayırlı olsun." Önceki günkü ziyarette... Genel başkan odasını inceledi ve... "Pek değişiklik olmamış" dedi. Özel bilgi verdi:

Siz, Sayın Deniz Baykal ile görüştünüz... Eşyalar aynı... Hiçbir yere dokunulmadı.

Sayın Kemal Kılıçdaroğlu sadece 2 koltuk aldı... Şu anda sizin ve benim oturduğum koltuklar."

Tamamını okumak için tıklayın.

TÜRKGÜN TOPA SERT GİRDİ

İktidara yakınlığıyla bilinen Sabah gazetesi Erdoğan-Özel zirvesi için övgü dolu ifadeler kullanırken, MHP’ye yakınlığıyla bilinen Türkgün gazetesi, söz konusu görüşmeye ilişkin MHP lideri Bahçeli’nin sözlerini manşete taşıdı.

“MHP ÜZERİNDEN HESAP YAPANLARA NET MESAJ” başlığının atıldığı haberde “MHP lideri Devlet Bahçeli, ‘yumuşama’ adına yapılan temasların MHP’yi hedef alan karalama kampanyasına dönüştüğünü belirterek ‘Bir cinayet davası üzerinden Milliyetçi-Ülkücü Hareket’e yönelik itibar suikastının yaygınlaşması, barış ortamını zehirlemeye tam tam gaz teşebbüstür’ dedi. Bahçeli, AK Parti ile CHP arasında bir ittifakın da samimi dilekleri olduğunu belirtti” ifadelerine yer verildi.

YENİ AKİT GÖRÜŞMEYİ GEZİ'DEN GÖRDÜ

Erdoğan-Özel zirvesi, iktidara yakınlığıyla bilinen Yeni Akit gazetesinin de manşetinde geniş yer buldu.

“CHP YUMUŞAMAZ, YUMRUK SIKAR” başlığının atıldığı manşette CHP lideri Özgür Özel hedef alındı.

Erdoğan’ın 31 Mart’tan sonra ‘yumuşama’ siyasetini başlattığı savunulan haberde CHP için ‘gerilimden nemalanan’ ifadeleri kullanıldı. CHP lideri Özel için “Kandil’in piyonlarından ve Gezicilerden kuvvet alan” ifadelerinin yer verildiği haberde Özel’in odasındaki Gezi Parkı eylemlerinde hayatını kaybedenlerin fotoğrafına dikkat çekilerek “Gezici Vandalların Resmini Duvara Astılar” ifadelerine yer verildi.

 

 


Haber Kaynağı : 12punto

31 Mart Yerel Seçimleri AKP Genel Merkezi CHP Genel Başkanı Özgür Özel Yavuz Donat yumuşama dönemi Recep Tayyip Erdoğan