Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
38,2634
Dolar
Arrow
34,1520
İngiliz Sterlini
Arrow
45,9557
Altın
Arrow
2934,0000
BIST
Arrow
9.777

Mansur Yavaş aday olacak mı?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş 100. Yıl Gençlik Kütüphanesi Açılış Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanlığı adaylığı merak edilen Yavaş, “Partimiz aday gösterirse aday oluruz” dedi.

Mansur Yavaş aday olacak mı?

Yerel seçimin ardından birinci parti konumuna yükselen CHP'de olası bir erken seçime yönelik cumhurbaşkanı adayı tartışmaları yürürken en kuvvetli adaylardan biri olarak anılan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 100. Yıl Gençlik Kütüphanesi Açılış Töreni'nde açıklamalarda bulundu.

ADAY OLACAK MI?

Mansur Yavaş, ortada adaylık gündemi olmadığını belirterek ülke gündeminin ortadan kaldırılmaya çalışıldığını belirtti. Adaylık tartışmalarında yaşanan merakı gidermek isteyen Yavaş, “Partimiz aday gösterirse aday oluruz” dedi.

Yavaş, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Sayın İmamoğlu'nun (İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu) ve benim ağzımdan bir şey çıkmadığı halde kulis bilgisi adı altında hem hükümeti eleştirip hem de hükümete hizmet edecek gereksiz tartışmalar yaptırıyorlar ve gündemi unutturuyorlar. Ülkenin tek gündemi emeklilerin durumu, yaklaşan kış şartları, dar gelirli vatandaşlarımız aç yaşıyorlar.

Partimiz aday gösterirse aday oluruz. Türkçe konuşuyoruz ve gayet açık konuşuyoruz. Onun haricinde söylenen sözlerin kıymeti harbiyesi yoktur. Muhalefet tüm gücüyle sıkıntıların çözümü konusunda çalışmalı. Bunun haricinde konuşulanlar boş laftır."

"KESİNLİKLE BERAAT KARARI ÇIKACAĞINA İNANIYORUZ"

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik siyasi yasak cezasını da öngören Ahmak Davası tartışmaları sürerken, konuyla ilgili açıklamalarda bulunan ABB Başkanı Mansur Yavaş, şunları söyledi:

“Bir an evvel bu kararın beraat olarak verilmesini ve ülkenin kendi gündemine dönmesini talep ediyorum. Bütün belediye başkanları olarak İmamoğlu’nun yanındayız.İmamoğlu’na ceza çıkarsa, ne şekilde protesto edeceğimizi o gün gösteririz. Çünkü yargının böyle bir karar vereceğine inanmak istemiyoruz. Kesinlikle beraat kararı çıkacağına inanıyoruz.”

 


Haber Kaynağı : 12punto

Mansur Yavaş CHP Ankara