Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Meclis Başkanı Kurtulmuş, Kazakistanlı mevkidaşı Koşanov ile görüştü

TBMM Başkanı Kurtulmuş, resmi ziyaret gerçekleştirdiği Kazakistan’ın başkenti Astana’da, Kazakistan Meclisi Başkanı Yerlan Koşanov ile bir araya geldi.

Meclis Başkanı Kurtulmuş, Kazakistanlı mevkidaşı Koşanov ile görüştü

Kurtulmuş, Kazakistan Meclisi’nde Koşanov ile yaptığı görüşmede, 'ata yurdu'na gerçekleştirdikleri resmi ziyarette, kendisine ve heyetine gösterilen misafirperverlik dolayısıyla teşekkür etti. 

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, resmi ziyaret gerçekleştirdiği Kazakistan'ın başkenti Astana'da, Kazakistan Meclisi Başkanı Yerlan Koşanov ile bir araya geldi.

"TÜRK DÜNYASI OLARAK OMUZ OMUZA VERMEK MECBURİYETİNDEYİZ"

Kurtulmuş,  "Türk dünyası arasında her alandaki işbirliğinin düne göre çok daha önemli olduğu bir döneme giriyoruz. Bir arada olmak, omuz omuza vermek ve ortak hedeflere yürümek mecburiyetindeyiz" dedi.

Kurtulmuş, Kazakistan Meclisi'nde Koşanov ile yaptığı görüşmede, ata yurduna gerçekleştirdikleri resmi ziyarette, kendisine ve heyetine gösterilen misafirperverlik dolayısıyla teşekkür etti.

Kurtulmuş, "Ortak tarihimizi, kültürel mirasımızı gün yüzüne çıkaracak çalışmaları da gerçekleştireceğiz. Hükümetlerimiz arasındaki bu fevkalade uyumlu işbirliğine paralel bir şekilde, bizler de her iki ülkenin parlamentosu olarak çok yakın işbirliğini geliştirmek durumundayız. Hem ikili ilişkilerimizi hem de çok taraflı zeminlerdeki parlamenter ilişkilerimizi daha da yakınlaştıracağız. Başta TÜRKPA olmak üzere çok uluslu platformlarda Türkiye ve Kazakistan yan yana ortak hedefleri gerçekleştirmek için mücadele edecektir” diye konuştu.

Türkistan kentini de ziyaret edeceğini bildiren Kurtulmuş, orada başkonsolosluk açan ilk ülkenin de Türkiye olduğunu ifade etti.

Kurtulmuş, Türkistan'da, her iki ülkenin ortak çabası Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi'nde bir programa katılacaklarını, öğrencilerle bir araya geleceklerini kaydetti.

Kurtulmuş, "Bu reformlar sayesinde Kazakistan, dünyada milletler camiasında layık olduğu yere hızla yükselecek ve çok daha başarılı bir döneme girecektir. Ayrıca Kazakistan parlamentosunda yüksek demokratik temsil olması dolayısıyla da tebrik ediyorum. Altı siyasi partinin Kazakistan Parlamentosuna girmesi ve temsil edilmesinin, Kazakistan demokrasisinin kökleşmesi bakımından da faydalı olacağı kanaatindeyim" ifadesini kullandı.


Haber Kaynağı : 12punto

Numan kurtulmuş TBMM Kazakistan