Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Meral Danış Beştaş, oy pusulasındaki yerlerini Bahçeli'ye gönderme yaparak paylaştı

Halkların Demokrasi ve Eşitlik Partisi(DEM Parti) İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB) Eşbaşkan Adayı Meral Danış Beştaş, oy pusulasındaki yerlerine dair yaptığı paylaşımda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye gönderme yaptı.

Meral Danış Beştaş, oy pusulasındaki yerlerini Bahçeli'ye gönderme yaparak paylaştı

DEM Parti İBB Adayı Meral Danış Beştaş, oy pusulasındaki yerleriyle ilgili yaptığı açıklamasında, MHP Lideri Bahçeli'nin meşhur "40 yapar" sözüne göndermede bulunarak, "Hesap uzmanı siyasetçiler gibi çarpmadan, toplamadan, bölmeden dümdüz diyoruz" dedi.

YSK'nın paylaştığı bilgilere göre İstanbulluları seçimde yaklaşık 1 metre uzunluğunda bir oy pusulası bekliyor. 22 parti ve 27 bağımsız aday İstanbul için yarışacak.

"ALDIK, KABUL ETTİK 777"

Partisinin oy pusulasını paylaşan Meral Danış Beştaş, Devlet Bahçeli'nin 2009'da partisinin 40. yılı için söylediği sözlere göndermede bulunarak bir açıklama yaptı.

Beştaş, "Hesap uzmanı siyasetçiler gibi çarpmadan, toplamadan, bölmeden dümdüz diyoruz. Yerin ve göğün 7 katı var, bir hafta 7 gün, dünya 7 günde yaşamla doldu. Ve 7 tepe İstanbul için pusuladaki yerimiz 7. Bu da mı tesadüf! Aldık, kabul ettik 777" dedi.

BAHÇELİ'NİN MEŞHUR HESABI

Bahçeli, 2009'da partisinin 40. yılı için yaptığı bir konuşmasında, “2009’u yazarken iki sıfır var. Dokuzun yanındaki sıfırı sildiniz. Kaldı 9. 2’nin sonunda yine bir 0 var. Onu da sil kaldı 2. Toplayın ne yapar: 11. 2009’un içindeki içindeki iki sıfırı da sildiniz. Ne kaldı? 40 yapar. Ve MHP’nin 40’ıncı yıl dönümü…” demişti.

MHP İstanbul başkanlığı tarafından düzenlenen iftar programına katılan ise “Ben hesap adamıyım” diyen Bahçeli, şunları söylemişti:

“Üç bölge var İstanbul’da. Toplam milletvekili sayısı 98. Dokuz artı sekiz: 17. Bugün 17 Mayıs ise hepinizin bildiği gibi Kadir Gecesi. Bu tesadüf müdür?”


Haber Kaynağı : 12punto

aday DEM Parti Devlet Bahçeli Meral Danış Beştaş oy pusulası siyaset