Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Meral Danış Beştaş'tan 'adaylıktan çekilme' sorusuna yanıt

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İBB Başkan adayı Meral Danış Beştaş, adaylıktan çekilip çekilmeyeceğine ilişkin sorulan soruya "Öyle bir durumum yok. Çünkü çekilme durumu olsaydı aday olmazdım" yanıtını verdi.

Meral Danış Beştaş'tan 'adaylıktan çekilme' sorusuna yanıt

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Eş Başkan adayı Meral Danış Beştaş, KRT TV canlı yayınında açıklamalarda bulundu.

31 Mart 2024'teki yerel seçimlere ilişkin konuşan Beştaş, "Adaylıktan çekilme gibi bir durumunuz var mı?" sorusuna "Öyle bir durumum yok. Çünkü çekilme durumu olsaydı aday olmazdım" yanıtını verdi.

Herhangi bir partiyle gizli anlaşma yapmadıklarını söyleyen Beştaş, "Bütün Türkiye kamuoyuna söylüyorum: Biz yaptığımızı söyleriz, söylediğimizi yaparız. Bizim böyle gizli kapaklı işlerle yolumuz yok. Tabii ki seçmenimize kendinize oy verin diyeceğiz. Bizim temel mottolarımızdandır. Yani gittiğimizde de DEM Partililere kendinize oy verin çağrısı yapacağız. Niye aday olduk? Başkasına oy verin diye çağrı yapacak halimiz yok herhalde" dedi.

BURCU KÖKSAL'A TEPKİ: BENCE ÖZÜ ORTAYA ÇIKTI

CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Burcu Köksal'ın DEM Parti çıkışına tepki gösteren Beştaş, "Bütün Türkiye yurttaşlarına soruyorum. Bu durum sadece DEM Parti'yi mi rahatsız etmeli? Bunun adı faşizm. Burcu Hanım ile beraber Grup Başkanvekilliği yaptım. Gayet iyi tanırım. Aylarca koltuklarımız bile yan yanaydı. Kendisini tanırım ama açıkçası bu kadar çok yüzü olduğunu bilmiyordum. Meclis'te birlikte çalışıyoruz. Burcu Hanım'ın bu kadar ileri gidebileceğini düşünmüyordum. Bence özü ortaya çıktı" diye konuştu.

'İKİSİ REKABET ETSİN, BİZ KENDİ OYUMUZU ALMAK İSTİYORUZ'

Aday olurken herhangi bir partiye kazandırma ya da kaybettirme gibi bir hedeflerinin olmadığını dile getiren ve seçmenin oyuna talip olduklarını söyleyen Beştaş, şunları söyledi;

"Biz DEM Parti olarak direniyoruz. Seçime girerek de bir direnç ortaya koyuyoruz. Teslim alamazlar bizi diyoruz. Biz bu nedenle demokratik siyasette ısrar ediyoruz. Bizim kadar bedel ödeyen yok. Aday olarak söylüyorum, biz katiyen buraya geldiğimizde şuna kaybettirelim kazandıralım gibi bir arka planla gelmedik. İkisi rekabet etsin, biz kendi oyumuzu almak istiyoruz. Bundan daha doğal bir siyaset olabilir mi? Bizim derdimiz iktidarla, muhalefetle değil. Biz iktidara karşı bir mücadele yürütüyoruz. Biz kimsenin kaybetmesine sebep olmuyoruz. Onlar kazanıyorlarsa buyursun kazansınlar. Sonuçta ben kendi oyumu almak istiyorum. Başta da söyledim, biz ilelebet bir partiye oy vereceğiz diye bir şey yok. Böyle bir siyaset yürütemeyiz. Biz bunu 2019'da yaptık, 2023'te yaptık. Neticede bu da biraz fazla oldu."


Haber Kaynağı : 12punto

Burcu Köksal DEM Parti Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul Meral Danış Beştaş KRT TV yerel seçim