Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
38,2634
Dolar
Arrow
34,1520
İngiliz Sterlini
Arrow
45,9557
Altın
Arrow
2934,0000
BIST
Arrow
9.777

MHP'li Semih Yalçın'dan Yeni Şafak yazarı İhsan Aktaş'a sert tepki: 'FETÖ Çalgını' suçlaması

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, GENAR Başkanı ve Yeni Şafak yazarı İhsan Aktaş'ı, milliyetçi siyasetle ilgili yaptığı açıklamalar nedeniyle ağır sözlerle eleştirdi. Aktaş ise, yanlış anlaşıldığını belirterek kendini savundu.

MHP'li Semih Yalçın'dan Yeni Şafak yazarı İhsan Aktaş'a sert tepki: 'FETÖ Çalgını' suçlaması

Sinan Ateş davasıyla ilgili olarak siyasetçilerden gazetecilere, hukukçulardan akademisyenlere kadar 154 ismi hedef alan MHP, bu kez AKP'ye yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak yazarı ve GENAR şirketinin sahibi İhsan Aktaş'ı hedef aldı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, X platformunda yaptığı paylaşımda, İhsan Aktaş'ı "FETÖ çalgını" olmakla suçladı. Yalçın, "İhsan Aktaş gibi FETÖ çalgınlarına iki çift sözümüz var" başlığıyla yaptığı açıklamada, Aktaş'ın milliyetçi siyasetle ilgili görüşlerini eleştirdi ve şunları söyledi:

"Fikir ve siyaset sahasında kerameti kendinden menkul tefsirişerifler ve sosyolojik(!) çıkarımlar yumurtlamasıyla maruf GENAR Başkanı İhsan Aktaş, sağ kesimde milliyetçi siyaset açısından bir dağınıklık ve boşluk bulunduğunu istidlal etmiş. Milliyetçilik fikrini her alanda maşerî vicdana yerleştiren MHP’nin bilhassa Türk siyasi hayatında verdiği mücadeleyi görmezden gelen İhsan Aktaş; aslında bir hakikati değil, ütopik bir umudu dile getiriyor."

Yalçın, Aktaş'ın milliyetçi düşünce akımında MHP'nin yer almadığı bir oluşumu savunduğunu belirterek, "İhsan Aktaş’ın ve benzerlerinin sözleri; Türkiye’de MHP’nin alemdarlığını yaptığı Türk milliyetçiliği davasına aleyhtarlığı genişletmek için yıllardır algı çalışması yürüten FETÖ’nün hayli mesafe aldığını gösteriyor. Bunların hepsi FETÖ çalgını… FETÖ çalgınlığının; kimi politikacılar, fikir adamları, gazeteciler ve aydınlarda siyasi sekerata, fikir ve inanç komasına yol açtığı ortada…" ifadelerini kullandı.

İHSAN AKTAŞ'TAN YANIT 

Yalçın'ın suçlamalarına karşı İhsan Aktaş, X platformunda bir açıklama yaparak kendisinin yanlış anlaşıldığını belirtti. Aktaş, "Semih bey isterseniz ne söylediğime bir daha bakın" diyerek şunları söyledi:

"İYİ Parti'nin oyunun %3,5'lara düşmesinden dolayı 2028'e doğru milliyetçi sağda yeni bir oluşum çıkabilir dedim. Bu benim fikrim, doğru olur yanlış olur. Bir de ben hayatımda hiç savunma yapmadım. Cumhur İttifakı'nın bu ülkede neye karşılık geldiğini güçlü bir şekilde yazmışım. FETÖ konusuna hiç girmiyorum. Milli görüş geleneğinden geliyorum, bu adamların köküne düşmanım. Keşke parti yöneticilerine kim olduğumu sorsaydınız."


Haber Kaynağı : 12punto

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın İhsan Aktaş MHP