Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,5658
Dolar
Arrow
33,9499
İngiliz Sterlini
Arrow
44,6408
Altın
Arrow
2814,0000
BIST
Arrow
9.685

Müsavat Dervişoğlu’ndan Erdoğan’ın yeniden adaylığı için dikkat çeken açıklama: 'Tekrar aday olacak diye...'

İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu, olası erken seçim durumunda AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden adaylığı tartışmalarına ilişkin açıklama yaptı.

Müsavat Dervişoğlu’ndan Erdoğan’ın yeniden adaylığı için dikkat çeken açıklama: 'Tekrar aday olacak diye...'

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Halk TV’de İsmail Küçükkaya’nın sorularını yanıtlayan Dervişoğlu, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden adaylığı ve erken seçim tartışmaları hakkında konuştu.

"Bu iktidar bana göre bitmiştir" diyen Dervişoğlu, ekonomik krize dikkat çekti. 

Dervişoğlu, gündemdeki erken seçim tartışmalarıyla ilgili şöyle konuştu:

“Erken seçim telaffuz ederseniz, hemen seçim talebinde bulunacaksınız. Türkiye bir seçimden yeni çıktı, 22 yıldır iş başında iş başında olan iktidar, sanki bu seçimde işe başlamış gibi söylemlerin arkasına sığınıyor. Bu ülkeyi yönetemiyorsa iktidar, artık yeni bir iktidara ihtiyaç vardır sonucu çıkar bu tabloda. Bu vadeye yayılan bir şey olamaz. Bugün erken seçim talep edeyim, Sayın Özel ifadelerimden sakın alınmasın. Tayyip Erdoğan'ın takvimini belirleyeceği seçimi erken seçim olarak göremem.”

"ERDOĞAN TEKRAR ADAY OLACAK DİYE ENDİŞEM YOK"

Erdoğan’ın yeniden adaylığı hakkında konuşan Dervişoğlu, “Seçim adına Cumhurbaşkanı tekrar aday olacak diye endişe taşımıyorum. Eğer seçimse en yakın takvimdeki seçime hazırız” ifadelerini kullandı.

Dervişoğlu şöyle devam etti:

"SEÇİM ÇAĞRILARINI SPEKÜLATİF BULUYORUM"

“Bunu sadece ben birinci partiyim ya da bir diğeri ben iktidarım diye takvimi tanzim etmeye yönelik yol haritası şayet ederlerse spekülatif buluruz. En başında beri de erken seçim çağrılarını spekülatif buluyorum. bu seçime davet değil, düelloya davet.

Kim aday olursa olsun Anayasamıza göre Cumhurbaşkanı 2 defa seçiliyor, Tayyip bey üçüncü defa seçildi. Önümüzdeki dönem 4 oluyor. Erken seçim meclisle alınırsa, aday oluyor; başımızın üstüne. YSK, Tayyip beyin adaylığına müsamaha gösterdi. Bu seçimde de olamaması gerekirdi. Recep Tayyip Erdoğan, bir seçim mağlubiyeti yaşayarak gitmelidir."


Haber Kaynağı : 12punto

ismail Küçükkaya Müsavat Dervişoğlu Recep Tayyip Erdoğan Erken seçim