Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Olağanüstü CHP MYK toplantısı sonrası Özgür Özel'den açıklamalar

Bu sabah toplanan CHP MYK, sonuç bildirisini kamuoyuyla paylaştı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ayrıca toplantı sonrası kameraların karşısına geçerek açıklamalarda bulundu.

Olağanüstü CHP MYK toplantısı sonrası Özgür Özel'den açıklamalar

Kuzey Irak'taki Pençe Kilit Operasyonu bölgesinde PKK'nin saldırısıyla dün akşam 9 askerimiz şehit edilmiş, acı haber sonrası CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP MYK'nın olağanüstü toplanacağını duyurmuştu.

CHP MYK'sı sonrası Özgür Özel, kameraların karşısına geçerek basın açıklamasında bulundu.

"ONLARIN SORUMLULUĞUNU HAFİFLETME OYUNUNA GELMEDİK"

Özel'in açıklamaları şöyle:

"Son bir ayda şehit olan 25 askerimizden 23'ü Pençe Kilit bölgesinden. Biz Meclis'in toplanmasını talep ettik. Sorumluluk makamında oturanlara sorumluluklarını hatırlattık. 26 Aralık'taki grup toplantımızda 'Artık yeter, ne yapılacaksa yapılsın' dedik. Sorduğumuz sorulara hiçbir yanıt alamadık. Onlarla aynı metne imza atmadık, onların sorumluluğunu hafifletme oyununa gelmedik. Kendi bildirimizi kaleme aldık ve yayınladık.

Onlarla aynı metne imza atmadık, onların sorumluluğunu hafifletme oyununa gelmedik. Kendi bildirimizi kaleme aldık ve yayınladık. O gün imza attınız, CHP'ye terör örgütünü koruyormuş muamelesi yapacak kadar hadsizleştiniz. Yandaşlarınızı sosyal medyada, hatta kutsal ibadethanede üzerimize saldınız.

"O GÜN ATILAN İMZALAR DÜN AKŞAMKİ ŞEHİTLERE MANİ OLDU MU?"

Peki şimdi ne oldu? O gün atılan imzalar, dün akşamki şehitlere mani oldu mu? O gün cevapsız bırakılan sorular, cevaplansaydı bu bahsettiğimiz eksiklikler giderilseydi; birbirinin tıpa tıp aynısı, dün akşamki hain saldırı dokuz evladımızı daha alabilir miydi? O gün üst üste iki kez altı şehit verip de arkadaş ne oluyor, bunun bir sonu gelmeyecek mi diyenlere vatan haini muamelesi yapmak kolay. Hadi, hadi attığınız imzalar durdursaydı şehitleri… O yüzden bu soruları sormaya, sorumluların arkasına dizilmemeye, itiraz etmeye, hak aramaya devam edeceğiz. Elbette evlatlarımızın kanı yerde kalmaz, evlatlarımızın kanı yerde kalmayacak diyorsunuz; evlatlarımızın kanının üzerine silah arkadaşlarının kanı dökülüyor.

Biz evlatlarımızın kanı yerde kalmasın demek yerine artık evlatlarımızın kanı dökülmesin diyoruz. Bunun için de tedbir alın diyoruz, akılcı olun diyoruz. O üs bölgesinde kalınacaksa, güvenlik tedbirleri tam alınacak. Alınamayacaksa, o evlatlar orada feda edilmeyecek diyoruz. Sadece sırça köşklerinden oturup, konforlu kaloriferli evlerinden 25 derece sıcaklıktan tweet atmakla, önüne gelen terörist demekle olmuyor. Eksi 14 derecede can veriyor o çocuklar. Ve onların briket evlerdeki annelerinin, babalarının yüreğine ateş düşüyor. Sadece senin attığın tweet düşüyor, başka bir şey düşmüyor ortaya."

"MİTİNG YAPMAYI DOĞRU BULMADIK"

Güvenlik toplantıları saraylarda yapılırken; acılar çadırlarda, yoksul evlerde yaşanıyor.

Şehidimizin ailesinin çadırda yaşadığını Vali Beye yalanlatıyorlar. Briket evlere bayrak asmaktan utanmayanlar şehit ailesinin içinde bulunduğu durum ortaya çıkınca çadıra bayrak asmaktan utanmışlar... Oysaki bakanları durumu açıkladı."

Yarın saat 13'de yapılacak mitingimizi şehit cenazelerimize denk gelmesi nedeniyle, yarın milletimiz için yasta olacağımız bir günde, miting yapmayı doğru bulmadık. "


Haber Kaynağı : 12punto

bildiri CHP CHP MYK Pençe Kilit Özgür Özel Operasyon