Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Özel'in Ensar Vakfı sözlerine Nebi Hatipoğlu'ndan yanıt: 'Sivil toplum kuruluşlarımızın imkânlarını artıracağız'

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 100. Yıl Kültür Merkezi açılışında Cumhur İttifakı'nın Eskişehir Büyükşehir Belediye başkan adayı Nebi Hatipoğlu'nu 'Ensar Vakfı' iddiaları üzerinden hedef almıştı. Hatipoğlu, Özel'e verdiği yanıtta "emanetçi" ifadelerini kullanırken; "Göreve gelince sivil toplum kuruluşlarımızın kapasite ve imkânlarını artıracağız. Eskişehir’i birlikte yöneteceğiz" dedi.

Özel'in Ensar Vakfı sözlerine Nebi Hatipoğlu'ndan yanıt: 'Sivil toplum kuruluşlarımızın imkânlarını artıracağız'

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 100. Yıl Kültür Merkezi açılışında İYİ Parti'den milletvekili seçilip AKP'ye geçen Nebi Hatipoğlu'na sert sözlerle eleştirmişti.

"ENSAR VAKFI'NA PEŞKEŞ ÇEKTİRECEKMİŞ"

Özel açıklamasında, Hatipoğlu için "Milli irade hırsızı" ifadelerini kullanırken şunları söylemişti:

"Peki oyları çalıp kaçan kazanırsa ne olacakmış. Dün il başkanımı dikkatli takip ettim. Kapalı bir toplantı, bir vakıf toplantısı. AKP’ye yakın bir vakıf. Diyor ki kendisi hele bir seçileyim belediyenin bütün imkanlarını bu vakfa açacağım, bütün vakıfa açacağım. Milli irade hırsızı kazanırsa Birlik Vakfı kazanacakmış, TÜRGEV kazanacakmış. TÜGVA kazanacakmış. Daha beteri Ensar Vakfı kazanacakmış. Sizin paranızı Yılmaz hocanın 20 yıldır biriktirdiklerini onlar hizmete dönüştürür size verirken o evlatlarımızı koruyamayan Ensar Vakfı’na Eskişehir’i peşkeş çektirecekmiş. Yok öyle şey biz buradayız Eskişehir’i kimseye peşkeş çektirmeyiz."

"BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ..."

AKP'li Hatipoğlu ise, Eskişehir’de katıldığı açılış programında Özel’e cevap verdi. Hatipoğlu şunları söyledi:

 "CHP’nin emanetçi genel başkanı Özgür Efendi yine işi gücü bırakıp bana laf etmeye kalkmış. Katılımcı demokrasiden, sivil toplum kuruluşlarının yerel demokrasi açısından öneminden bahsetsem kendisinin anlayacağı şüpheli. Bu nedenle şunu söylemekle yetineyim, aday olduğum ilk günden itibaren Eskişehir’i vatandaşlarımızla birlikte yöneteceğimizi ifade ediyorum. Sivil toplum kuruluşları vatandaşların seslerini duyurmasının en önemli aracıdır. Birlik Vakfı’nda da TMMOB’da da aynı şeyleri söyledim. Göreve gelince sivil toplum kuruluşlarımızın kapasite ve imkânlarını artıracağız. Eskişehir’i birlikte yöneteceğiz" dedi.


Haber Kaynağı : İHA

nebi Hatipoğlu Ensar Vakfı Özgür Özel