Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Özgür Özel bütçe görüşmesinde konuştu

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM'de bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşmasında partisinin bütçeye ret oyu vereceğini söyledi.

Özgür Özel bütçe görüşmesinde konuştu

2024 Yılı Bütçe Görüşmeler bugün TBMM Genel Kurulu'nda başladı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, görüşmeler kapsamında partisi adına bir konuşma yaptı. Özel konuşmasında partisinin bütçeye ret oyu vereceğini söyledi.

Özel'in açıklamaları şöyle:

"Bütçe konuşmaları o günün tartışmalarını barındırır ama tutanakta yer aldığı için geleceğe de söz söylemelilerdir.

Biz Sevr’i yırtıp atıp Lozan’ı imzalayanların yoluyuz. Diğerleri Sevr’i imzalayan yoldur. Biri 6. filo gelince ona karşı direnen solcu öğrencilerin karşısında dikilenlerin yoludur. Bizim yolumuz 6. filoyu denize dökenlerin yoludur. Bizim yolumuz meşrutiyetler ilan eder meclisler kurar, diğer yol 17 Nisan referandumu ile anayasayı askıya alan yoldur.

"AKP HEDEFİN YARISINI BİLE TUTTURAMADI"

2009 yılıydı. AKP’nin sayın Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan çıktı ve dedi ki bu millet 200 yıldır istikamette yatıyor. 200 yıl geriye gidince karşımıza sened-i ittifak geldi. tek adamın yetkilerinin ilk kez tartışılması. tek adam rejiminden demokrasiye geçiş konusunda Erdoğan’ın etmeden bir itiraz yaptığını burada kayda geçirmek isterim. AKP tek başına son 20 yıldır iktidarda. Bütün bütçeleri kendisi yaptı. Şunu ortaya koyuyordu: Biz Türkiye'yi en büyük 10 ekonomi arasına sokacağız. 2023 yılı için AKP'nin ortaya koydu kişi başı milli gelir 25 bin dolarken 11 bin dolar olarak gerçekleşti, hedefin yarısı bile değil.

Enerji ve gıda güvenilirliğine yönelik stratejik yatırımlar beklenirdi, bu yatırımlar yapılmadı. Sosyal devleti savunan, verimli üretimi önceleyen bir siyasi parti olarak gıda, sağlık, barınma ve enerji krizide çözüm üreten bir bütçe görmek isterdik. Böyle bir bütçe sunulmadı.

Hatırlatmak isterim 2024 bütçesi cumhuriyetin ikinci yüzyılının ilk bütçesi olmasının yanında 6 Şubat depremi sonrası ilk bütçedir.

VERGİ MESELESİNE DEĞİNDİ

Uykunuzu kaçıracak mesele bu vergi sistemidir, bu akşam buna oy vereceksiniz Seçimden önce gelecek dediğiniz gelmeyen, seçim garantisi isteyen 'ben bilirim' diyene öyle dersen olmaz diyen, kendi deyimiyle rasyonel işler yapacak olan bakanınız Mehmet Şimşek var ya... Geçtiğimiz hafta vergiyi tabana yaymak lazım dedi. Yüzde 89'unu garibanların yüzde 1'in kodamanların vergi sistemini tabana değil tavana yayma vakti gelmiştir."

 


Haber Kaynağı : 12punto

bütçe görüşmeleri CHP Görüşme meclis TBMM