Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Özgür Özel, Can Atalay kararını değerlendirdi: 'Darbe girişimidir'

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Sosyal Demokrasi Derneği ziyaretinin ardından açıklamalarda bulundu. Özel, 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin AYM'nin tutuklu TİP milletvekili Can Atalay hakkında ikinci kez hak ihlali kararı verdiği dosyayı Yargıtay'a göndermesine ilişkin konuştu. Özel kararı, "Darbe girişimidir" diyerek niteledi.

Özgür Özel, Can Atalay kararını değerlendirdi: 'Darbe girişimidir'

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Sosyal Demokrasi Derneği ziyaretinin ardından açıklamalarda bulundu. Özel, 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin AYM'nin tutuklu TİP milletvekili Can Atalay hakkında ikinci kez hak ihlali kararı verdiği dosyayı Yargıtay'a göndermesine ilişkin konuştu.

Özel şunları söyledi:

"Bugün artık Türkiye'de kuvvetler ayrılığından bahsetmek için hiçbir gerekçe kalmadı. Hiç kimse Türkiyede hukuk var demesin. Bir anayasamız var, anayasa mahkeme kararlarında herkes için diyor, bağlayıcı olduğu söyleniyor. AYM Atalay ile ilgili son kararını oy çokluğuyla aldı.

Yani AYM'de karara katılmayanlar dahi oy birliğiyle karar verdiler. Yerel mahkeme AYM'ye direnemez direnirse talimatlandırılmıştır. Bunun aksini kim iddia ediyorsa yalan söylüyordur. Yürütmenin başının ele geçirilmesidir bu. Gezi davası onun kişisel husumet meselesidir.

Kimin hapse gireceğine dünya liderimiz, kimin çıkacağına liderimizin arkadaşları karar veriyor. Dünya liderlerinden bir telefon gelse Can Atalay bırakılır. Yapılan düpedüz darbe girişimidir. Hataya sen karar veremezsin ben veririm diyorlar bu bir darbedir. Hepimize birden Anayasanın bir hükmü yok diyorlar.

Buna bütün Türkiye bütün kurumlarıyla Türkiye'nin yarınlarına umut bağlamak isteyen herkes direnmelidir. Bugün adalet ölmüştür.

Sözümüze değer veren herkesin siyasi görüşü bizden ayrı olan herkesin hiç değilse Fatih Sultan Mehmet'in sözlerine baksın. Recep Tayyip Erdoğan, Fatih Sultan Mehmet'ten daha iyi biliyor olabilir mi? 

ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

"Asgari ücretten çok bugün neyi satın alınabileceği ile ilgilenmek lazım. Asgari ücretin en az 3 ayda bir güncellenmesi lazım"

İSTANBUL VE ANKARA

"Ben Erdoğan'ın yerinde olsam, hayat pahalılığından övünecek hali yok, bir şeyle övünecekse dünyanın en çok bildiği şehrimiz "İstanbul, başkentimiz Ankara o kadar iyi yönetiliyor ki ben bile rakip bulamıyorum." desin; İstanbul ve Ankara ile övünsün, bütün dünyaya onların başarılarını anlatsın"


Haber Kaynağı : 12punto

13. Ağır Ceza Mahkemesi AYM Anayasa Can Atalay Gezi Davası Özgür Özel Yargıtay