Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Özgür Özel: DEM'le imza, yazı, protokol yok

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, katıldığı canlı yayında 31 mart yerel seçimlerine ilişkin "Türkiye genelinde yüzde 30'u aşmayı önemli görüyorum" diye konuştu.

Özgür Özel: DEM'le imza, yazı, protokol yok

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TV100 canlı yayınında açıklamalarda bulundu.

Özel, CHP'nin herhangi bir ittifakta bulunmadığını, DEM Parti ile imza, yazı veya protokolün olmadığını aktararak, yerel seçimlere ilişkin partisinin yüzde 30'u aşmayı hedeflediğini belirtti.

"DEM BİR ŞEYTAN İSE DEM'İ KAPATSINLAR BÜTÜN HERKES BİLSİN"

Özel'in açıklamaları şöyle:

"Bu, CHP'nin tek başına girdiği bir seçim. Herhangi bir ittifak yok. Bu seçim çok özel bir seçim. Yeni bir denklem var. Millet İttifakını kurduğumuz partilerle birlikte değiliz. Millet İttifakını oluşturan seçmen bir yere gitmedi. Kimse bize mecbur değil, herkesten oy istiyoruz. Seçmenin temel itirazları duruyor. Şimdi kent uzlaşısı, DEM'in kent uzlaşısı yorumu 'Biz kimseyle anlaşmayacağız, kendi adayımızı çıkaracağız. Kazanamayacağımız yerlerde aday olarak oy verebileceğimiz kişileri destekleyeceğiz' şeklinde... DEM'den çok farklı açıklamalar duyduğumuz oluyor.

Ne onların bize kayıtsız şartsız desteği söz konusu ne bizim onlara desteğimiz var. DEM'le imza, yazı, protokol yok böyle bir şey. Kandille anlaşmaya çalışanların, resmi heyet yollayanların geçmişte yaptıkları ortada. Öcalan ile Tuncelili bir akademisyeni görüştürüp, aldığı mektubu Taksim'in ortasında okuttular mı okutmadılar mı? DEM bir şeytan ise DEM'i kapatsınlar bütün herkes bilsin. Meclis'te arka odalarda bizim kurduğumuzdan daha samimi ilişkiler kuruyorlar.

"YÜZDE 30'U AŞMAYI ÖNEMLİ GÖRÜYORUM"

Türkiye genelinde yüzde 30'u aşmayı önemli görüyorum. Yüzde 25'lik bir cam tavan var üzerimizde. 5-6 parti birlikte yüzde 25 oy aldık, çok üzüldük. Bu 4-5 yıllık bir hedef. İttifaklar yapabilseydik bambaşka şeyler yapabilirdik. CHP kendi gücüyle yüzde 25 psikolojik sınırını aşmak, yüzde 30'u aşmayı önemsiyorum.

"BENİM İYİ PARTİ SEÇMENİYLE HİÇBİR SORUNUM YOK"

Ben yakasında güneş olan İYİ Parti’nin bir seçmenini oldum olası, 5 yıldır nerede görsem “İyi insanlar” der sarılır öpüşürüz. Çünkü benim İYİ Parti seçmeniyle hiçbir sorunum yok. İYİ Partilileri sahada görüyorum ve abi kardeş gibiyiz. Ablama sarılır gibi sarılıyorum onlara.

"İZMİR'DE İKİ KEZ MEMNUNİYET ANKETİ YAPTIM"

İzmir’deki memnuniyet anketine rağmen biz memnuniyet anketinde şöyle yapıyoruz başkan başarısızsa normal şartlarda aday anketine sokmuyoruz ama biz İzmir’in hassasiyetinden dolayı Sayın Başkanımızı da kendisine de gösterdiğim, zaten İzmir’de memnuniyet anketini iki kez yaptım, 3. kez adayları sorduğum memnuniyet anketine başkanı da koydum. 4. sadece 5 adayı sorduğumuz yerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız da vardı ve ankette kendisinden daha yukarıda olan bir arkadaşımız atandı."


Haber Kaynağı : 12punto

canlı yayın CHP Özgür Özel seçmen İYİ Parti