Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
38,2634
Dolar
Arrow
34,1520
İngiliz Sterlini
Arrow
45,9557
Altın
Arrow
2934,0000
BIST
Arrow
9.777

Özgür Özel: 'Gelecek seçimlerde CHP'li Cumhurbaşkanı seçilecek'

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Balıkesir'de Marmara Adalar Belediyesi'ni ziyaret ederek yurttaşlara seslendi. Özel, “Mafya düzeni bitti, halkın düzeni geldi” diyerek iktidara eleştirilerde bulundu. Ayrıca, CHP’nin vizyonunun Türkiye’yi Avrupa Birliği’ne tam üye yapmak olduğunu vurguladı.

Özgür Özel: 'Gelecek seçimlerde CHP'li Cumhurbaşkanı seçilecek'

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Balıkesir’deki Marmara Adalar Belediyesi'ni ziyaret ederek belediye başkanı ve vatandaşlarla bir araya geldi. Özel, belediyenin çalışmalarına dair bilgi aldıktan sonra kendisini karşılayan yurttaşlara hitap etti.

MAFYANIN DÜZENİ GİTTİ HALKIN DÜZENİ GELDİ

Yaptığı konuşmada AK Parti ve MHP seçmenlerine seslenen Özel, “Ben AK Parti ve MHP’ye geçmişte oy veren kimseye bir şey demem. Hepsi Türkiye Cumhuriyeti’nin onurlu vatandaşları, bu adanın çok kıymetli sakinleridir. Ama 31 Mart’ta oy vereniyle, vermeyeniyle herkese teşekkür ederiz. Artık mafyanın düzeni bitti, halkın düzeni geldi. Halka hizmet edeceğiz” dedi.

'BENZİNE ZAMMI ERDOĞAN YAPIYOR'

Özel, belediye başkanı Aydın Dinçer’in çalışmalarına da değindi ve ulaşım konusundaki çözüm önerilerini paylaştı. “Herkese 900 lira olmaz, adalılara 400-500 lira dedik” diyen Özel, AK Partili belediyelerin yerine CHP’li başkanların halk için çalıştığını vurguladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a atıfta bulunarak, “Benzine zammı Aydın Dinçer yapmıyor, Recep Tayyip Erdoğan yapıyor” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE 10 YIL İÇİNDE AB'YE GİRECEK 

CHP’nin vizyonunun Türkiye’yi Avrupa Birliği’ne tam üye yapmak olduğunu belirten Özel, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, gelişmiş ülkeleri yakalayın ve geçin demişti. Bizim hedefimiz de bu” dedi. Özel, ayrıca Türkiye’nin Avrupa Birliği standartlarına ulaşacağını ve ekonomik güç bakımından da gelişmiş ülkelerle aynı seviyeye geleceğini ifade etti.

'GENEL SEÇİMLERDE CHP'Lİ CUMHURBAŞKANI SEÇİLECEK'

Konuşmasının sonunda gelecek genel seçimlere değinen Özel, Marmara Adası halkının 31 Mart seçimlerinde olduğu gibi CHP'yi destekleyeceğine inandığını belirterek, “Gelecek genel seçimlerde Tayyip Erdoğan’ın yerine bir CHP’liyi cumhurbaşkanı seçeceğiz” dedi.

"1 LİTRE RAKI 140 LİRA OLACAK"

"10 yıl sonra şöyle hesap edin" diyen Özel, şunları anlattı:

"Maaş bugünkü maaş gibi olsun. Masraflardan bir sıfır atın. Yani ulaşım 500 lira değil 50 lira. Dana kıyma 55 lira. Kuzu pirzola 70 lira. Bir litre rakı 140 lira. Hesap böyle. Şimdi, diyeceğimiz şu, eğer bir ülkede alım gücü 10 kat artarsa, Avrupa’da bugün sana 550 lira olan maliyet ona 55 lira.

Ya da fiyatlar değişmedi. Fiyatlardan sıfır atmadım. Evet dana kıyma yine 550 lira, 600 lira ama en düşük emekli maaşı 12 bin 500 lira değil 125 bin lira. Düşünebiliyor musunuz? AK Parti geldiğinde 1,5 asgari ücretti, hiç ellemese 26 bin lira olacaktı. Şimdi 12 bin 500 lira değil mi? 26 bin liraya razıyız ama Almanya’daki emekli, Fransa’daki emekli, Hollanda’daki emekli senden 10 kat daha fazla alım gücünde. Ya etiketten bir sıfır at öyle bak ya da maaşın 10 kat fazla olduğunu düşün. Böyle bir dönemin gelmesi hiç uzak değil. Bunu Yunanistan başarıyor da bırakın onu daha Macaristan başarıyor da o bile girdi, 10 binlerdeydi, 25 binlerdeydi, 30 olmuş, gidiyor oraya doğru. O yüzden biz de başaracağız.”

"Ben geçen dönem Sosyalist Enternasyonal’in ikinci başkanı seçildim" diyen Özel, "İspanya Başbakanı birinci başkan. 75 ülke altına imza attı. CHP gelirse Avrupa Birliği’ne tam üye olma hedefini destekliyoruz diyorlar. Fransa’sı da attı, Yunanistan’ı da attı. Avrupa Birliği'ndeki ülkeler attı. Bizim hedefimiz, vizyonumuz bu" ifadelerini kullandı.


Haber Kaynağı : 12punto

CHP Genel Başkanı Özgür Özel