Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Özgür Özel vekil görevlendirdi: 'Tevhid bayrağı' tutuklamasına tepki gösterdi

AKP’ye yakın vakıf ve derneklerin düzenlediği ‘Şehitlerimize Rahmet, Filistin'e Destek, İsrail'e Lanet’ mitinginde ‘tevhid’ bayrağı taşıyan İsmail Aydemir’e yumruk atan Ege Akersoy tutuklanmıştı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, tutuklama kararının yanlış olduğunu belirterek İstanbul Milletvekili Turan Taşkın Özer'i süreçle ilgilenmesi için görevlendirdi.

Özgür Özel vekil görevlendirdi: 'Tevhid bayrağı' tutuklamasına tepki gösterdi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 'tevhid bayrağı' açan kişiye yumruk attığı gerekçesiyle tutuklanan gencin babası ile telefonda görüştü. 

Tutuklama kararının yanlış olduğunu belirten Özel, aileye hukuki destek vermeye hazır olduklarını belirtti. Özel, Ege’yi cezaevinde ziyaret etmek için İstanbul Milletvekili Turan Taşkın Özer'i görevlendirdi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul'da Filistin'e destek yürüyüşünden dönen ve elinde tevhid bayrağı olan şahsa yumruk attığı gerekçesiyle tutulanan Ege Akersoy’un babası Zafer Akersoy ile telefonla görüştü.

Özel, baba Akersoy’a geçmiş olsun dileklerini ileterek, Ege’nin durumu hakkında bilgi aldı. 

TUTUKLAMA KARARI YANLIŞ

Tutuklama kararını yanlış bulduklarını belirten Özel, aileye hukuki destek vermeye hazır olduklarını ve en kısa sürede bir milletvekilinin Ege’yi cezaevinde ziyaret edeceğini ifade etti.

Özel, başarılı bir öğrenci olan Ege’nin geleceğinin ve eğitim hakkının, siyasi tartışmaların üzerinde olduğunun altını çizdi. Özel, Cumhuriyet Halk Partisi olarak şiddeti asla savunmadıklarını, ancak yapılan tutuklamanın kanuna da aykırı olduğunu, süreci sonuna kadar takip edeceklerini vurguladı. 

Öte yandan, Ege’yi cezaevinde ziyaret etmek için İstanbul Milletvekili Turan Taşkın Özer görevlendirildi.

İFADESİ ORTAYA ÇIKMIŞTI

Akersoy, Savcılıktaki ifadesinde babasının emekli binbaşı olduğunu, kendisinin de milliyetçi duygularla yetiştirildiğini belirterek şunları söyledi:

"Geçtiğimiz günlerde Suudi Arabistan tarafından ülkemizin kurucu liderinin fotoğrafı mesele edilerek ülkemiz aleyhine uygulama yapılması, geçtiğimiz günlerde yaşanan terör saldırıları sonucunda 12 askerimizin şehit edilmesinden sonra ben de Türk vatandaşından Türk bayrağı taşımasını beklerken karşımdan gelen yeşil, üzeri Arapça yazılı bayrak taşıyan şahsa hitaben, 'Sen Türk vatandaşı değil misin? Hassas zamanlardayız.' dedim" 


Haber Kaynağı : 12punto

Ege Akersoy hilafet bayrağı Tevhid bayrağı CHP Özgür Özel