Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Özgür Özel’den DEM Parti'nin aday çıkarması hakkında ilk yorum! Erdoğan ve Bahçeli'ye seslendi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, DEM Parti ve Yeniden Refah Partisi'nin İstanbul'da aday çıkarmasıyla ilgili ilk kez konuştu.

Özgür Özel’den DEM Parti'nin aday çıkarması hakkında ilk yorum! Erdoğan ve Bahçeli'ye seslendi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ankara'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özel, DEM Parti ve Yeniden Refah Partisi'nin İstanbul'da aday çıkarmasıyla ilgili ilk kez konuştu.

ERDOĞAN'IN ZONGULDAK MİTİNGİNE TEPKİ

Konuşmasına Erdoğan’ın Zonguldak mitinginde söylediği sözlere tepki göstererek başlayan Özel, “Recep Tayyip Erdoğan’ın milli iradenin üzerinden elini çekmesi lazım. Bu yaptığı iş tamamen milli irade gaspıdır. Hatay’da yaptığı taş yürekliliğe devam ediyor. Aslında Hatay’daki söylediği sözleri hatırlatıyor. Zonguldak’tan dönüp Hatay’a ve Türkiye’ye aynı mesajı veriyor. Eğer Erdoğan’ın söylediğinin bir karşılığı varsa, yerel seçimler niye var? Niye belediye başkanı seçiyoruz?” diye sordu.

DEM PARTİ'NİN İSTANBUL'DA ADAY ÇIKARMASI

"DEM Parti kendi sürecini yürütüyor. Bir karar verecek mikrofonlar önümüzde. ‘DEM Parti aday çıkarmayacak, size DEM’leniyor diyorlar ne diyeceksiniz?’ Mikrofonlar önümüzde, DEM’le anlaştınız, İstanbul’da büyükşehirlerde aday çıkarmıyor sizi destekliyor. Bunun DEM Parti’yle anlaşmak olduğunu söylüyorlar ne diyeceksiniz?’ 

Bu mikrofonlar neden gitmiyor Bahçeli’nin önüne? Bahçeli bu sabah demli çay mı içiyormuş? Bu mikrofonlar neden gitmiyor Erdoğan’a? Terörle iş birliği mi yapmış? 

İlk gün söyledim. Ama sayın Başak Demirtaş, ama bugün ilan edilen adaylar… Her birisinin aday olmak en demokratik hakkıdır. Kimsenin adayını çıkarmasına çıkarmamasına karışmayız. Bir partinin aday çıkarması kendisiyle ilgili bir hesaptır.

Bir parti aday çıkarmazsa DEM’lenip, aday çıkarmadığında DEM’lenmemiş olma iftirasını o bu sabah höpürdete höpürdete demli çay içenlere, Bahçeli’yle Erdoğan’a sorun. Biz şunu söyledik. Bütün siyasi partilerle açık iletişim halindeyiz. DEM’le yaptığımız görüşme gözünüzün önündedir. Ama bazı görüşmeleri hangi mecralarda kimlerin ne şekilde ne vaatlerle yürüttüğünü millet sormaktadır.

Bizim kimsenin çıkaracağı adaya da çıkarmadığı adaya da lafımız yoktur. Minnetimiz de yoktur. Ama aday çıkarmama durumunda dünya kadar hakaretleri bize layık görenlerin şimdi bu millete bir özür borçları vardır. 

Ben hem DEM Parti’nin hem de Yeniden Refah Partisi’nin, bütün siyasi partilerin adaylarına başarılar diliyorum.

"EN BÜYÜK İTTİFAK İÇİN YOLA ÇIKMIŞ BULUNMAKTAYIZ"

Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye’nin gelmiş geçmiş en büyük ittifakı için yola çıkmış bulunmaktayız. Bu ittifakın adı Türkiye İttifakı’dır. Geçtiğimiz seçimlerde 11 büyükşehiri emanet eden milletimizin emanetine saygı duyduk. Emanetine çok iyi baktık. Şimdi onlardan emaneti bir 5 yıllık daha süre istiyoruz."

LÜTFÜ SAVAŞ AÇIKLAMASI

Özgür Özel, Lütfü Savaş'ın adaylığı için de şöyle dedi:

"Hatay’da protestolar yaşandı. 100 söz protesto vardıysa 99’u hükümete yönelikti ama hükümete yönelik kaynaklar Lütfü savaş protesto edildi. Evet Lütfü Beye de sitem cümlelerini duyduk. Siyaset vatandaşın söylediği sözü duymak, verdiği mesajı almak siyaset sanatıdır. Biz CHP olarak hem adaylarımızı çok yoğun anketlerle belirledik. Adaylık sonrası ölçme değerlendirme anketlerine de değer veriyoruz. Bu anketler bir şekilde yanlış yaptığımız sinyalini verirse bu değerlendirir. Meydanda yükselen bazı sesleri duymak da önemlidir fikir verir. Ama milletin sesini duymak sandıktan önceki en önemli gösterge çok yüksek örneklerle yapılan anketlerdir. Anketlerde bir şey görürsek müdahale ederiz."


Haber Kaynağı : 12punto

Başak Demirtaş Cumhuriyet Halk Partisi CHP DEM Parti Recep Tayyip Erdoğan Yeniden Refah Partisi yerel seçim