Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,9216
Dolar
Arrow
34,0763
İngiliz Sterlini
Arrow
45,0830
Altın
Arrow
2804,0000
BIST
Arrow
9.866

Özgür Özel'den Erdoğan'a yanıt: 'Tükenmişlik sendromu yaşıyor'

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara'da katıldığı güreş etkinliği öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın muhalefete yönelik eleştirilerine yanıt verdi.

Özgür Özel'den Erdoğan'a yanıt: 'Tükenmişlik sendromu yaşıyor'

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara’da katıldığı Taha Akgül Karakucak Güreşleri öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın muhalefete ve Ahmet Şık'a yönelik "Bir avuç marjinal muhalefet partilerini peşinden sürüklüyor" eleştirisine karşılık veren Özel, Erdoğan’ı sert bir dille eleştirdi.

Özgür Özel, "Bir avuç Fetöcülük peşine koca partisini takmış birisi için olmadık bir eleştiri. Bir avuç olur olmaz tarikatların, cemaatlerin peşine koca devleti takmış. 15 Temmuz hain darbe girişimine yol açacakların yıllarca sırtını sıvazlamış, önünü açmış, yolunu temizlemiş ve ne istedilerse vermiş birisi şimdi bizi birilerinin peşine takılmakla suçluyor" dedi.

'AHMET ŞIK'IN SÖZÜ AĞIRDI, ALPAY ÖZALAN TÜRKİYE'YE YAKIŞMIYOR'

Özgür Özel, Ahmet Şık ile yaptığı görüşmeden de bahsederek, "Ben sayın Ahmet Şık'la konuştum, onun uslübünün uygun olmadığını söyledim. O sınırlarını aştı ama dönsün baksın bakalım, Alpay Özalan denen organizma ne yapmış; kürsüye saldırıyor, olayları başlatıyor. Ahmet Şık'ın sözü ağırdı, kelimeleri Meclis'e yakışmadı. Alpay Özalan Türkiye'ye yakışmıyor" ifadelerini kullandı.

Özel, Erdoğan’ın bu konu hakkındaki eleştirilerini "tükenmişlik sendromu" olarak nitelendirerek, "Özeleştiri yapması gereken birinin eleştiriye yeltenmesini tükenmişlik sendromu olduğuna bağlıyorum" dedi.

ERDOĞAN'IN YOKSULLUK AÇIKLAMALARINA TEPKİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Yasakların, baskıların, yokluk ve yoksullukların olduğu o eski günler artık bir daha gelmeme üzere tamamen geride kalmıştır" sözlerine yanıt veren Özel, vatandaşın gerçek durumu hakkında ise şu açıklamaları yaptı: 

"Bitirdim dediği yoksulluğu görmesi için Keçiören pazarına bir gelsin. Erken saatlerde Adana'daki ırgat pazarına bir gitsin. Veya dün benim gittiğim Gaziantep’e gitsin, bir ıstık üreticisini dinlesin. Bir dolaşsın bakalım vatandaşın arasında, Saray'daki kadar bir eli yağda bir eli balda bir millet yok" 

Özel ayrıca, "Bir gün öncenin ekmeğini ucuza satın almak için kuyruğa girenler, pazarda ezilmiş meyve sebzeyi yüzünü kapatarak toplayanlar var. Yasakları sürdürdüğünü, yolsuzluğu bitiremediğini, kurumsallaştırdığını itiraf edenler; yoksulluğu bitirdiler mi bitirmediler mi milletimizin vicdanına havale ediyorum" ifadelerini kullandı. 

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Bitlis'te konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'de AKP milletvekili Alpay Özalan'ın TİP milletvekili Ahmet Şık'a saldırmasıyla gündem olan Can Atalay oturumuna dair ilk kez konuşmuştu.

İfadelerinde Ahmet Şık'ı "marjinal" ve "provokatör" olarak niteleyen Erdoğan, muhalefeti de hedef almıştı.

Erdoğan şu ifadeleri kullanmıştı:

"Yıllarca çevre üzerinden bize ders vermeye kalkıp şimdi İstanbul'un çevre hazinesini para babalarına peşkeş çekiyorlar. Belediyeleri 3 ayda hısım akraba çiftliğine çevirdiler. Meydanlara söz verdikleri halde binlerce belediye işçisini kapı dışarı ettiler. Avrupa'da keyif çatan gösteriş müptelası bir elitizm çıktı. Kendi menfaatleri dışında hiçbir gündemleri yok. Yetkiyi milletten alıp hizmeti hapisteki teröriste veriyorlar. Meclis'te provokatörlük yapan bir marjinale kimlerin kol kanat gerdiğini takip ettik. Meclis kürsüsünden millete hakaret eden bu provokatörü ellerinden gelse demokrasi havarisi ilan edeceklerdi. Muhalefetin bu koroya ip gibi dizilmesi teslimiyet işaretidir. Bir avuç marjinal muhalefeti esir almış, parmağında oynatmaktalar."


Haber Kaynağı : 12punto

İlgili Haberler

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ahmet Şık Alpay Özalan