Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
36,9915
Dolar
Arrow
34,2844
İngiliz Sterlini
Arrow
44,3446
Altın
Arrow
2993,0000
BIST
Arrow
8.857

Parti devletinin yansımaları... MİT Başkanı AKP MKYK'ya katıldı

MİT Başkanı Kalın, Gülen’in ölümünün ardından AKP MKYK toplantısına katılarak FETÖ’ye dair sunum yaptı. Toplantıya Bakan Fidan da katıldı. Toplantı, parti devleti yorumlarına neden oldu.

Parti devletinin yansımaları... MİT Başkanı AKP MKYK'ya katıldı

MİT'in ülkenin milli menfaat ve çıkarlarını önceleyen ve siyasi partilere eşit mesafede bulunması gerekirken AKP MKYK'da sunum yapıldığı ortaya çıktı.  

MİT Başkanı Kalın, Gülen’in ölümünün ardından AKP MKYK toplantısına katılarak FETÖ’ye dair sunum yaptı. Toplantıya Bakan Fidan da katıldı.

Türkiye gazetesinde yer alan habere göre İbrahim Kalın, toplantıda Gülen yapılanmasının lideri Fethullah Gülen’in ölümünün ardından muhtemel elebaşları ile örgütün yönetim şeması ve örgüt içerisindeki koltuk kavgaları hakkında AKP'lileri bilgilendirdi.

Gülen’in ölümü sonrası örgüt içinde büyük bir kavga başladığının kaydedildiği toplantıda, Türkiye’nin muhtemel senaryolara karşı aldığı önlem ve aksiyonlar anlatıldı. FETÖ’nün yeni lider adayları arasında yer alan Cevdet Türkyolu, Abdullah Aymaz, Mustafa Özcan ve Ekrem Dumanlı gibi isimlerin izlenmekte olduğu belirtildi. Toplantıya Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın da katıldığı belirtildi.

CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Böyle rezillik görülmedi. MİT Başkanı, AKP MKYK’sında sunum yapıyor. Al sana parti devleti…" tepkisini gösterdi.


Haber Kaynağı : 12punto

MİT MİT Başkanı İbrahim Kalın Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, FETÖ