Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8822
Dolar
Arrow
34,0393
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9689
Altın
Arrow
2822,0000
BIST
Arrow
9.729

Salıcı'dan 'kurultay' çağrısı: 'CHP 'şahsım' partisi değildir'

CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, eylül ayının ilk haftasında yapılacak Tüzük Kurultayı öncesinde, CHP’nin tek sahibinin örgütü olduğunu vurgulayarak "Partimiz, bir üye-örgüt-program partisidir. 'Şahsım' partisi değildir" ifadelerini kullandı.

Salıcı'dan 'kurultay' çağrısı: 'CHP 'şahsım' partisi değildir'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, eylül ayının ilk haftasında yapılması planlanan Tüzük Kurultayı'na ilişkin dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Oğuz Kaan Salıcı, kurultay delegelerine ve yurttaşlara yönelik yaptığı açıklamada, CHP'nin kişilerin vesayeti altında esir alınan bir siyasi parti olmadığını belirterek, örgütün parti üzerindeki önemine vurgu yaptı.

"CHP'nin tek sahibi örgütüdür" diyen Salıcı, partinin bir "üye-örgüt-program" partisi olduğunu ifade ederek, "Partimiz, 'şahsım' partisi değildir" dedi.

ŞEFFAFLIK VE KATILIMCILIK ESAS OLMALI

Salıcı, kurultay delegelerine yaptığı çağrıda, "Tüm yol arkadaşlarıma; parti içi demokrasiyi güçlendirecek, örgütümüzü dirençli kılacak, partilimizin hukukunu koruyacak, örgütten yetişen yeni siyasetçilerin önünü açacak, şeffaflık ve katılımcılık ilkelerine bağlı bütün tüzük önergelerini desteklemelerini tavsiye ediyorum" dedi.

2012 ve 2018 yıllarında yapılan tüzük değişikliklerine dikkat çeken Salıcı, "Nihayetinde ilerici, çağdaş, sürekliliği olan ve darbe ürünü Siyasi Partiler Kanunu'nu aşan kalıcı bir tüzük hazırlayalım ki, altı yılda bir değiştirmek zorunda kalmayalım" ifadelerini kullandı.


Haber Kaynağı : 12punto

CHP Oğuz Kağan Salıcı CHP Tüzük Kurultayı