Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
38,2634
Dolar
Arrow
34,1520
İngiliz Sterlini
Arrow
45,9557
Altın
Arrow
2934,0000
BIST
Arrow
9.777

Şamil Tayyar'dan 'Yeni Anayasa' çıkışı: Halkın gündeminde yok

Eski AKP Milletvekili Şamil Tayyar, hükümetin "yeni anayasa" söylemine tepki göstererek, halkın böyle bir talebi olmadığını söyledi. Tayyar, halkın gündeminde hayat pahalılığı, işsizlik ve sığınmacı sorunu gibi konuların öncelikli olduğunu belirtti.

Şamil Tayyar'dan 'Yeni Anayasa' çıkışı: Halkın gündeminde yok

AKP, 31 Mart yerel seçimlerindeki yenilginin ardından "yeni anayasa" konusunu yeniden gündemine alırken, eski AKP Milletvekili Şamil Tayyar'dan dikkat çekici bir çıkış geldi. 

Tayyar, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, halkın gündeminde yeni anayasa talebinin olmadığını ifade etti.

YENİ ANAYASA TALEBİ HALKIN GÜNDEMİNDE YOK

Tayyar, “Yeni anayasa talebi halkın gündemine ilk 20'ye bile girmiyor. Ayrıca gezdiğimiz, dolaştığımız hiçbir yerde yeni anayasa isteğinde bulunan tek kişi görmedik” diyerek hükümetin anayasa ısrarına tepki gösterdi. Tayyar, halkın öncelikli sorunları olarak hayat pahalılığı, işsizlik, sığınmacılar ve ehliyet/liyakat eksikliğini sıraladı.

Tayyar, paylaştığı mesajda şunları kaydetti:

"Kamuoyu araştırma şirketlerinin gündem taramasında öne çıkan 4 sorun var: Hayat pahalılığı, işsizlik, sığınmacılar ve ehliyet/liyakat eksikliği. Yeni anayasa talebi ise ilk 20'ye bile girmiyor. Ayrıca gezdiğimiz, dolaştığımız hiçbir yerde yeni anayasa isteğinde bulunan tek kişi görmedik."

 

ERDOĞAN 'YENİ BİR ANAYASAYA İHTİYAÇ VAR' DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ise Türkiye'nin yeni bir anayasaya ihtiyacı olduğunu belirterek şunları söylemişti: 

''Yeni, sivil bir anayasa milletimize borcumuzdur. Darbe mahsulü anayasanın Türk demokrasisine yakışmadığını hepimiz biliyoruz. Milletimizi yeni, sivil, kuşatıcı anayasa ile buluşturmak istiyoruz. Kırmızı çizgilerimizi de defalarca ifade ettik. Demokratik siyasette düşüncenin ifade edilmesine elbette engel olunamaz. Katılmasak, doğru bulmasak dahi farklı fikirlere müsamaha ile yaklaşmak zorundayız. Bugüne kadar bu çizgiyi korumaya dikkat ettik. Ancak maksimalist söylemlerin, anayasa tartışmalarına katkı sunmak yerine, bilakis ket vuracağını düşünüyoruz. Tekrar altını çizerek söylüyorum; anayasının ilk 4 maddesiyle ilgili bizim açımızdan herhangi bir tartışma yoktur. Özellikle Cumhur ittifakının böyle bir sıkıntısı, böyle bir derdi de yoktur. Partimizin bu konudaki duruşu, tutumu, yaklaşımı gayet açıktır. Biz mümkün olan en geniş toplumsal mutabakatla yeni anaya sürecini yönetmek ve başarıyla neticelendirmek arzusun dayız. Biz milletimizi darbe anayasasından bir an önce kurtarmak, Türkiye'nin önünü açmak istiyoruz. Siyaset kurumunun da yeni anayasa sürecine yapıcı ve mutedil bir anayasa anlayışıyla yaklaşması gerektiğine inanıyoruz.''


Haber Kaynağı : 12punto

Şamil Tayyar yeni anayasa