Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Seçim mağlubiyeti sonrası Şamil Tayyar'dan çarpıcı 'kabine' iddiası!

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın değişim sinyalleri verdiğini belirten Şamil Tayyar, "Toplum da bir beklenti içinde ve ben de bir değişimin içinde olunacağı kanaatindeyim. Bu değişimin sadece genel merkez içindeki kadrolarda olmayacağını, teşkilatların tazeleneceği, bakanlar kurulunda değişimin olacağını düşünüyorum" dedi. Tayyar, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne de revize gelebileceğini öne sürdü.

Seçim mağlubiyeti sonrası Şamil Tayyar'dan çarpıcı 'kabine' iddiası!

31 Mart Yerel Seçimleri'nin sonuçları AKP'de şok etkisi yarattı.

CHP, yüzde 37,77 oy oranıyla 47 yıl sonra Türkiye genelinde ilk kez birinci parti konumuna gelirken, AKP ise yüzde 35,49 oy alarak kurulduğu günden bu yana ilk kez bir seçimde ikinci sıraya geriledi.

Seçim mağlubiyetinin ardından AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında 'değişim' mesajı verdi. Erdoğan, "Gerekli değişimi gerçekleştirecek, daha da güçlenmiş bir şekilde yolumuza devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

AKP'li eski milletvekili Şamil Tayyar, Erdoğan'ın 'değişim' çıkışına ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. TGRT Haber'de Medya Kritik programında konuşan, Tayyar, seçim gününü AK Parti açısından zor geçtiğini belirterek, seçmenin partisine net bir mesaj verdiğini ifade etti. 

"SİSTEMDE REVİZYON OLABİLİR" 

Erdoğan'ın, değişim sinyalleri verdiğini belirten Tayyar, bu değişimin sadece genel merkez kadrolarında değil, teşkilatlarda ve Kabine'de de yaşanacağını iddia etti. Ayrıca, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili yapılabilecek revizyonlara da değinen Tayyar, şunları söyledi: 

"Toplum da bir beklenti içinde ve ben de bir değişimin içinde olunacağı kanaatindeyim. Bu değişimin sadece genel merkez içindeki kadrolarda olmayacağını, teşkilatların tazeleneceği, bakanlar kurulunda değişimin olacağını düşünüyorum. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili önemli mesajlar verdi. Sayın Cumhurbaşkanı, parlamenter sisteme dönüş olmayacağını söyledi ama mevcut sistemde aksama varsa revize edileceğini belirtti. Kongreyi bekler mi yoksa hemen mi olur onu henüz bilemiyoruz. Belki zamana yayıp yeni MKYK'nın oluşacağı kongreyi bekleyebilir."


Haber Kaynağı : 12punto

AKP Recep Tayyip Erdoğan Parlamenter sistem Şamil Tayyar kabine toplantısı Kabine değişikliği