Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Selvi, Erdoğan'ı istifaya mı çağırdı? Fatih Altaylı: 'Yarın ben de ona bir tane yürek alıp yollarım'

Gazeteci Fatih Altaylı, Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi'nin dünkü yazısında kullandığı, "CHP değişimin yararını seçimlerde gördü. Meral Akşener ise sandıktan çıkan mesajın gereğini yerine getirdi. Peki AK Parti ne yapacak?" sözlerini yorumladı. Altaylı, "Eğer Selvi böyle bir şey söylediyse, kendisini kutluyorum. Yarın ben de ona bir tane alıp yollarım Gökçe Ciğer'den. Yürek" dedi.

Selvi, Erdoğan'ı istifaya mı çağırdı? Fatih Altaylı: 'Yarın ben de ona bir tane yürek alıp yollarım'

Gazeteci Fatih Altaylı, genel seçim sonrasında CHP'deki, yerel seçim sonrasında ise İYİ Parti'deki değişime dikkat çeken Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi'nin dün kaleme aldığı köşe yazısını değerlendirdi.

Altaylı, "Recep Tayyip Erdoğan'a genel başkanlığı bırak mı diyor acaba?" ifadelerini kullanırken konuşmasını şöyle sürdürdü:

"BİRAZ DAHA YESİN"

"Ya hakkaten bazıları geçen hafta bununla ilgili birkaç bir şey söylüyordu. Hakkaten Cumhurbaşkanı Erdoğan parti genel başkanlığını bırakma konusunda bir plan yaptı bunu yavaş yavaş ısıtıyor, ki pek sanmıyorum. Veyahutta Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı'nı AK Parti genel başkanlığından istifaya davet ediyor herhalde. Yani AKP Kongresi yapın, çok adaylı bir seçim olsun, siz de genel başkan olmayın demeye çalışıyor herhalde çünkü söylediği iki örnekte de genel başkanlar değişti. 

Eğer Selvi böyle bir şey söylediyse, kendisini kutluyorum. Yarın ben de ona bir tane alıp yollarım Gökçe Ciğer'den. Yürek. 

Biraz daha yesin, yemiş çünkü belli ki." 

"GEREĞİNİ YAPARIZ NASIL OLSA DİYE OLABİLİR"

Altaylı, Selvi'nin Erdoğan'ın uçağında olduğununun hatırlatılması üzerine ise, "Uçaktaydı, yanındaydı. Bahçeli'ye karşı Erdoğan'ın yanında durdu dendi. Belki uçakta öyle dendi ona, olabilir yani bilmiyoruz. O biliyorsun 'Abdulkadir Selvi gereğini yaptı sen de yap Ahmet' vardı ya belki 'Abdulkadir Bey, şöyle bir konuya girinde biz de gereğini nasıl olsa yapacağız' diye olabilir, bilmiyorum" dedi.

NE OLMUŞTU?

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, dün kaleme aldığı, "Erdoğan, Özel ve Dervişoğlu’ndan beklentiler" başlıklı yazısında dikkat çeken ifadeler kullanmıştı. Selvi'nin açıklamaları Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AKP Genel Başkanlığını bırakması yönünde bir çağrı olarak yorumlanmıştı. 

Selvi şunları söylemişti:

"Muhalefet kendini yeniliyor. Her değişim toplumdan olumlu not alıyor. CHP değişimin yararını seçimlerde gördü. Meral Akşener ise sandıktan çıkan mesajın gereğini yerine getirdi. Peki AK Parti ne yapacak?

Bundan sonraki süreci Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yapacağı hamleler belirleyecek. Çünkü millet sandıkta verdiği mesajın alındığını görmek istiyor."


Haber Kaynağı : 12punto

Abdulkadir Selvi Fatih Altaylı Cumhurbaşkanı Erdoğan