Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Son İstanbul anketinden çarpıcı sonuç! Başak Demirtaş aday olsaydı, İmamoğlu ve Kurum'un oy oranı...

Gazeteci Aytunç Erkin, AKP'ye yakınlığıyla bilinen Hakan Bayrakçı'nın şirketi SONAR Araştırma'nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi için gerçekleştirdiği son anketin sonuçlarını aktardı. Anketi yorumlayan Erkin, "Sonuçlara göre DEM'in adayının Demirtaş olması işleri değiştiriyordu, şimdi İstanbul'da kartlar yeniden dağılacak" dedi.

Son İstanbul anketinden çarpıcı sonuç! Başak Demirtaş aday olsaydı, İmamoğlu ve Kurum'un oy oranı...

Türkiye yerel seçim atmosferine girdi. 31 Mart 2024'teki yerel seçimlerde en çok merak edilen kentlerin başında İstanbul geliyor.

AKP, 2019'da kaybettiği İstanbul'u yeniden kazanabilmek için mevcut İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun karşısına Murat Kurum'u aday çıkardı.

Yerel seçimlere 'hür ve müstakil' girme kararı alan İYİ Parti ise, Buğra Kavuncu'yu aday gösterdi. Saadet Partisi Birol Aydın, Zafer Partisi ise Azmi Karamahmutoğlu ile yarışacakken, DEM Parti'de Başak Demirtaş adaylıktan çekildiğini duyurdu.

Sözcü yazarı Aytunç Erkin, Kasım 2016'dan bu yana Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı'na aday olmaktan vazgeçmesini köşesine taşıdı.

İmamoğlu'na yakın isimlerin kendisine "Başak Demirtaş'ın adaylığı diğer adaylıklardan farklı. Duygusal bir durum var ortada. Bir anket yaptırdık. Orada Başak Hanım da var. Yüzde 2 gibi bir farkla İmamoğlu önde. Başak Demirtaş da yüzde 7 çıkmış" dediğini hatırlatan Erkin, şöyle devam etti:

"Yine dün Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş, 'aday olmaktan vazgeçtim' açıklaması yaptı. Ve böylece İmamoğlu'na yakın isimlerin de dediği gibi 'Normal aday çıkarsa 3.5-4'lerde kalır' cümlesi daha da anlam kazandı."

Erkin, akabinde DEM Parti'nin aday çıkarması durumunda tablonun nasıl şekillenebileceğine dair bir anket çalışması paylaştı. Söz konusu saha araştırmasının SONAR tarafından yapıldığını dile getiren Erkin, şunları kaydetti:

'ŞİMDİ İSTANBUL'DA KARTLAR YENİDEN DAĞILACAK'

"Kararsızlar (yüzde 12.2) dağıtıldıktan sonraki duruma bakalım:

CHP adayı Ekrem İmamoğlu yüzde 41.1,

Cumhur İttifakı adayı Murat Kurum yüzde 40.6,

DEM Parti adayı Başak Demirtaş yüzde 6.5,

İYİ Parti adayı Buğra Kavuncu yüzde 4.3,

Yeniden Refah Partisi adayı 2.1,

Zafer Partisi adayı Azmi Karamahmutoğlu yüzde 1.3,

Memleket Partisi adayı Mehmet Sevigen yüzde 0.6,

Saadet Partisi adayı Birol Aydın yüzde 0.5.

Sonuçlara göre DEM'in adayının Demirtaş olması işleri değiştiriyordu, şimdi İstanbul'da kartlar yeniden dağılacak."


Haber Kaynağı : 12punto

31 Mart 2024 Anket Aytunç Erkin Başak Demirtaş Cumhur İttifakı DEM Parti Ekrem İmamoğlu Murat Kurum yerel seçim