Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

TİP Milletvekili Ahmet Şık'tan Bakan Tunç ve Cumhur'a kritik 'Can Atalay' sorusu: 'Sinan Ateş suikastıyla ilgisi var mı?'

TİP İstanbul Milletvekili ve gazeteci Ahmet Şık, Çağlayan Adliyesi önünde avukatlar tarafından düzenlenen eylemde konuştu. Şık, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'a, "Can Atalay ile ilgili olarak Anayasa’yı ılga etme suçunu işleyen bu yargı tasarrufunun, Sinan Ateş suikastı ile bir ilgisi var mıdır yok mudur? diye sordu.

TİP Milletvekili Ahmet Şık'tan Bakan Tunç ve Cumhur'a kritik 'Can Atalay' sorusu: 'Sinan Ateş suikastıyla ilgisi var mı?'

Türkiye İşçi Partisi (TİP) milletvekili seçilen Gezi tutuklusu Can Atalay, Anayasa Mahkemesi’nin ikinci hak ihlali kararına rağmen tahliye edilmedi. Ayrıca, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, AYM kararına rağmen tahliye yetkisinin kendisinde olmadığını öne sürerek, dosyayı Yargıtay 3. Ceza Dairesi’ne gönderdi. 

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, AYM'nin önceki hak ihlali kararına direnmiş ve AYM kararını uygulamayacağını belirterek, AYM üyeleri hakkında da suç duyurusunda bulunmuştu.

TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ın tahliye edilmemesine tepki gösteren hukukçular, bugün İstanbul’da Çağlayan Adliyesi önünde bir araya geldi. 

TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, burada yaptığı konuşmada Atalay’ın tahliye edilmemesine sert tepki gösterdi.

AHMET ŞIK'TAN BAKAN TUNÇ'A  VE CUMHUR'A ZOR SORULAR

Şık şunları söyledi:

"Ülkü Ocakları eski başkanı Sinan Ateş öldürüldü. MHP ile bağları olan birtakım tetikçiler ve onlarla ilintili, geçen dönem milletvekili olan birinin de adının karıştığı dosya ile ilgili bir soruşturma var. Adalet Bakanı’na soruyorum; Can Atalay ile ilgili olarak Anayasa’yı ılga etme suçunu işleyen bu yargı tasarrufunun, Sinan Ateş suikastı ile bir ilgisi var mıdır yok mudur?

Sinan Ateş soruşturmasını yürüten savcının, avukat olan zanlılardan birinin telefonundan ele geçirdiği ve MHP’nin üst düzey bir yöneticisi ile Ülkü Ocakları’nın üst düzey bir yöneticisi arasında Sinan Ateş’e yönelik bir saldırı planlamasına dair konuşmanın tespit edilmesi ile ilgisi var mıdır?

"CAN ATALAY İKTİDAR KAVGASININ ESİRİ Mİ?"

AKP kanadına sesleniyorum. Bu krizi önünde bulan ve fırsata çevirmeye çalışan Recep Tayyip Erdoğan’a sesleniyorum. Bu krizden yola çıkarak, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine dair yüzde 40 tartışması başlatan Erdoğan, kendi iktidarının küçük ortağını Sinan Ateş suikastındaki MHP bağlantıları nedeniyle, Cumhurbaşkanlığı seçiminde bir değişikliğe gitme yönünde şantaj mı yapıyordur? Can Atalay böyle bir iktidar kavgasının, böyle berbat bir yargı düzeninin parçası olarak bir kanunsuzluğun esiri olarak mı içeride tutulmaya devam edilmektedir?

"KORKACAĞIMIZ TEK ŞEY..."

Bu soruların aynısını sadece Can Atalay için değil, Çiğdem Mater, Osman Kavala, Tayfun, Mine, Selahattin Demirtaş, Gültan Kışanak, Kürt siyasetçilerin hepsi için sorulması gerekiyor. 

Bu tür mücadelelere, hak hukuk, demokrasi, barış mücadelelerine destek vermekten korkan yurttaş da herhangi bir güvence olmadan yaşamına nasıl devam edeceğine dair kendisine bir soru sorması gerekiyor. Bu korkunun esiri olmaktansa, korkacağınız tek şey zalimliğe boyun eğmek olmalı. Bu zalimliğe boyun eğmekten, diz çökmekten, teslim olmaktan korkun”


Haber Kaynağı : 12punto

13. Ağır Ceza Mahkemesi Ahmet Şık Anayasa Mahkemesi Can Atalay Çağlayan Adliyesi hak ihlali Sinan Ateş suikast Türkiye İşçi Partisi Ülkü Ocakları TİP Yargıtay