Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

TKP'den 'Laikliğe karşı işlenen suçlar' dosyası

TKP, 'Tarikatların Ensesindeyiz' çalışması kapsamında 'Laikliğe karşı işlenen suçlar' dosyasının üçüncüsünü yayımladı.

TKP'den 'Laikliğe karşı işlenen suçlar' dosyası

Türkiye Komünist Partisi (TKP), 'Tarikatların Ensesindeyiz' kapsamında uzun bir zamandır iktidarın, tarikat ve cemaat iş birliklerini dosya haline getirdiği 'Laikliğe karşı işlenen suçlar' çalışmasının üçüncüsünü yayımladı.

BELEDİYELERDEN CEMAATLERE KADAR İŞLENEN SUÇLAR LİSTELENDİ

Yayımlanan metinde, AKP'li belediyelerin tarikatlar ile yapılan anlaşmaları, okullarda gerici vakıflarla tutulan iş birliklerini ve cemaatlerin içerisinde yaşanan cinsel istismarların dosyası bulunuyor.

'Laikliğe karşı işlenen suçlar' şu şekilde:

  • AKP’li Üsküdar Belediyesi, Gazze için tarikatları bir araya getirdi. Belediye tarafından düzenlenen kermesin bileşenleri arasında Erenköy, Menzil ve Nur cemaati gibi cemaatlerle bağlantılı dernek ve vakıflar yer aldı.
  • Aralık ayında Filistin’e destek bahanesiyle yapılan yürüyüşte Hizb-ut Tahrir adlı örgüt, hilafet ve şeriat çağrısında bulunmuştu. Örgütün yayın organı Köklü Değişim, sosyal medya üzerinden miting görüntülerini paylaşarak hilafet çağrısı yapmaya devam ediyor.
  • Alanya’da Süleymancılara ait tarikat yurdunda bir eğitmenin küçük çocuklara şiddet uyguladığı görüntüler ortaya çıktı. Eğitmenin çocuklara derste cinsel içerikli konular anlattığı ve “karım” diyerek seslendiği iddia edildi.
  • Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü geçen ay okullara gönderdiği yazılı talimatla ders saatlerinin cuma namazına göre düzenlenmesini ve cuma namazının okullarda kılınması için uygun şartların oluşturulmasını talep etmişti. Müdürlük bu kez de cihat propagandası içeren tiyatro oyunu dayatmasında bulundu.
  • İzmir’in Bornova ilçesindeki Naldöken Muharrem Candaş Ortaokulu’nda gerici vakıf TÜGVA tarafından öğretmen ve velilerden habersiz broşür dağıtımı yapıldı.
  • Bursa Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde geçtiğimiz günlerde okul müdürü, okul içinde cemaatle namaz kıldırmıştı. Bu kez müdür yardımcısının öğretmen grubunda laikliği savunanlara karşı yolladığı mesaj ortaya çıktı : “Malum zihniyete’ karşı omuz omuza. Dinimize, diyanetimize, cemaatimize sahip çıkıyoruz. Sonsuza dek”
  • İsmailağa Cemaatine bağlı vakıflardan biri olan Hiranur Vakfı’nı bir çocuğun cinsel istismarı olayıyla tanıyoruz. İsmailağa Cemaati bu kez “milli ve manevi değerleri koruyarak şuurlu nesiller yetiştirme” hedefiyle Halidiye Vakfını kurdu!

Haber Kaynağı : 12punto

Cinsel istismar Hiranur vakfı İsmailağa Cemaati Menzil Nur Cemaati süleymancılar tarikat TKP Laikliğe karşı işlenen suçlar