Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Ümit Özdağ: PKK ve YPG Türkiye'yi basmaya hazırlanmaktadır

Kuzey Irak’taki terör saldırılarıyla ilgili konuşan Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, “PKK ve YPG bu bölgelerde varlıklarını koruma, silahlı kabiliyetlerini ve yeteneklerini artırma ve zamanı geldiği zaman nasıl üslerimizi bastılarsa Türkiye’yi basmaya hazırlanmaktadırlar” ifadelerini kullandı.

Ümit Özdağ: PKK ve YPG Türkiye'yi basmaya hazırlanmaktadır

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ Sivas’ta gazetecilerle bir araya geldi.

Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Özdağ, Meclis'te yaşanan 'ortak bildiri' krizine ilişkin AKP'nin küçük ortağı HÜDA-PAR'ın tutumunu sordu.

"HÜDA-PAR'IN NE SÖYLEDİĞİNİ DUYAN VAR MI?"

Teröre karşı iç cephede birliğin sağlanması gerektiğini belirten Özdağ, “AKP – MHP – İyi Parti – Saadet Partisi kınama için bildiri veriyorlar. CHP ve HDP buna katılmıyor. İktidarın ortağı olan HÜDA-PAR’ın ne söylediğini duyan var mı aranızda? PKK terörünü kınıyor mu? Hayır, o da alkışlıyor” ifadelerini kullandı.

Özdağ'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle;

Kuzey Irak’ta şehit düşen 12 askerle ilgili konuşan Özdağ, “Son üç gündür Kuzey Irak’tan gelen üzücü haberlerle Türk milletinin yüreği kan ağlıyor. Yaşanan hadiseler aslında hiç şaşırtıcı değil. Ülkemizin etrafındaki ateş çemberi her geçen gün daralıyor. Zafer Partisi olarak ülkemizin ağır bir kuşatma altında olduğu ve bu kuşatmanın her geçen gün daha da daraldığı konusunda aylardan beri ısrarla Türk devletini yönetmeye çalışan ve yönetemeyen kadroyu, Türk siyasetini ve Türk halkını uyarıyoruz. Ancak atılması gereken adımlar atılmadığı gibi Türkiye’yi ağır tehditlerle karşı karşıya bırakacak adımlar, hamleler ardı arkası kesilmeden gerçekleştiriliyor” ifadelerini kullandı.

TUZLA PİYADE OKULU’NDA YAŞANANLAR

Tuzla Piyade Okulu’nda yaşananlarla ilgili konuşan Özdağ, “Bakın, Kuzey Irak’ta terör örgütünün gerçek niteliği önümüzdeki günlerde daha açık bir şekilde ortaya çıkacağı saldırısından önce Türkiye’de bir başka gelişme yaşandı. Türk Silahlı Kuvvetleri’nde subay sınıfının en altındaki rütbe teğmendir. Teğmenler arasında Atatürk’ün fotoğrafını taşıyıp taşımamaktan dolayı bir kavga çıktı. Daha sonra Cumhuriyete, Anayasaya, Türk Milletine, Atatürk’e değil bağlılığı bir tarikat şeyhine olan üniforma giydirilmiş bir kişi Atatürk fotoğrafını göğsüne takmayı reddetti. Buna karşı çıkan teğmenler de müdahalede bulundular” ifadelerini kullandı.

Konuşmasının devamında Milli Savunma Bakanlığı’na da tepki gösteren Özdağ, “Bir tarafta Atatürk’ün resmini takmayı reddeden emir komuta dışına çıkmış, hiyerarşisini komutanlarına göre değil de mensup olduğu tarikata göre belirleyen adamlar var. Öbür tarafta da başkomutan olarak Atatürk’ü tanıyan teğmenler var. 15 Temmuz’da Türkiye’nin başına neyin geldiğini hepimiz gayet net hatırlıyoruz” dedi.

Özdağ sözlerini şöyle sürdürdü;

“Bir yandan PKK terör örgütü, öbür taraftan YPG adlı terör örgütü, Ege’de Amerikan kuvvetlerinin kuşatması, güneyde İngiliz, Fransız, Amerikan güçlerinin konuşlanması yaşanan bir ülkede Silahlı Kuvvetler içerisinde ayrışmaya neden olacak politikaları cesaretlendirmek vatana açık şekilde ihanettir. Birbirlerine Ankara’da, İstanbul’da, Kırıkkale’de sırtını dönemeyen teğmenlere hangi birlikle hangi düşmana karşı mücadele edebilirsiniz? Ülkemizin yakın geçmişte yaşadığı bir Balkan bozgunu vardır. Bunun nedeni ordunun içindeki nifaktır. Ülkemiz ağır bir kuşatma altındayken yine ağır tehditlerle karşı karşıyayken Silahlı Kuvvetlerimizin içerisine hiçbir nifakın girmesine izin verilmemelidir. Bu konuda öncelikli sorumluluk Recep Tayyip Erdoğan ve sonra Milli Savunma Bakanındadır, Genel Kurmay Başkanındadır.”

“PKK VE YPG TÜRKİYE’Yİ BASMAYA HAZIRLANMAKTADIR”

Terör örgütü PKK’nın Kuzey Irak’ta Hakkari Dağ Komando Tugayı’na düzenlediği saldırının ayrıntılarının önümüzdeki günlerde ortaya çıkacağını belirten Özdağ, “Bu konuda bize ulaşan bazı ham bilgilerin netleşmesini ve yetkililer tarafından Türk kamuoyuyla paylaşılmasını bekliyoruz. Bu son gelişme de göstermiştir ki PKK ile operasyonel ve taktik düzeyde mücadele edilmekte fakat stratejik bir mücadele verilmemektedir. Her geçen gün PKK’nın ve YPG’nin lehine işlemektedir. Çünkü Irak ve Suriye’de PKK/YPG – ABD ittifakı netleşmiş durumdadır. PKK ve YPG bu bölgelerde varlıklarını koruma, silahlı kabiliyetlerini ve yeteneklerini artırma ve zamanı geldiği zaman nasıl üslerimizi bastılarsa Türkiye’yi basmaya hazırlanmaktadırlar” dedi.

“TÜRKİYE KUŞATILMIŞ VAZİYETTE”

“PKK’yla stratejik mücadeleye girmez isek ne yazık ki böyle bir mücadeleyi Türkiye içerisinde yapmak zorunda kalırız” diyen Özdağ, “İnisiyatif böyle bir süreçte Türkiye’nin değil PKK’nın elinde olur. Türkiye kuşatılmış vaziyette. İçeride kurumsal yapısı ağır tahrip olmuş vaziyette. Terörle mücadelede deneyimli kadroları, liyakatli değil yandaşlığı ön plana çıkartan hükümet politikalarından dolayı emekliye sevk edilmiş durumda” diye konuştu.

PKK ile stratejik mücadele kapsamında 1996-1997 yıllarına dikkat çeken Özdağ, “Gerekirse Suriye’yi tehdit ederek ve Suriye savaşını göze alarak PKK terörünü sonlandırma sürecini tetiklediğimiz ve Öcalan’ı yakalama sürecini tetiklediğimiz gibi bir dönemi başlatmak zorundayız” dedi.

İKTİDARA ASKERİ HASTANE TEPKİSİ

Çözüm sürecini hatırlatan Özdağ, “‘Analar ağlamasın’ diyordunuz PKK ile masaya otururken. Askeri hastaneleri kapatarak anaların ağlamasına siz neden oluyorsunuz. Bütün bunlar olurken Zafer Partisi olarak atılması gereken hızlı adımları da tekrar ifade etmek istiyoruz. Savaşan bir ordunun askerinin en fazla ihtiyaç duyduğu şey cephane, gıda ve yaralandığı zaman güveneceği doktordur. Askeri sağlık sistemi tasfiye edilmiştir. İsviçre ordusunun bile askeri hastanesi var. Türk ordusunun askeri hastanesi yok. İnanılır gibi değil. Askeri sağlık sistemi derhal açılmalıdır. Bırakın deneyimli eski askeri doktorlarımız tekrar organize olsunlar ve yaralanan Mehmetçikleri kurtarabilsinler” dedi.

ESKİ BAKAN AKAR’A SESLENDİ: ASKERİ MAHKEMELER DERHAL KURULMALIDIR

Milli Savunma eski Bakanı Hulusi Akar’a da seslenen Özdağ, “Eski askeri idare mahkemesi hakimleri siz Savunma bakanıyken sizi ziyarete geldikleri zaman ‘orduda disiplinin uçurumdan aşağıya düştüğü’ ifadesini kullandınız mı kullanmadınız mı? Eğer bu ifadeyi kullandıysanız Milli Savunma Bakanı olarak ve eski Genel Kurmay Başkanı olarak neden gereğini yerine getirmediniz? Siz, Mareşal Çakmak’tan sonra TSK’nın bir numarası olmak mevkiinde en uzun süre kalan insansınız. Neden Erdoğan’a askeri mahkemelerin gerekli olduğunu anlatmıyorsunuz? Askeri mahkemeler derhal kurulmalıdır" ifadelerini kullandı.

‘ORTAK BİLDİRİ’ KRİZİ: HÜDA-PAR’IN NE SÖYLEDİĞİNİ DUYAN VAR MI?

TBMM’deki ortak bildiri krizine de değinen Özdağ, “Bütün bunlar yapılırken iç cephede de birliğin sağlanması lazım. Meclis’te düşünebiliyor musunuz; bu son terör olaylarının kınanması söz konusu oluyor, AKP – MHP – İyi Parti – Saadet Partisi kınama için bildiri veriyorlar. CHP ve HDP buna katılmıyor. İktidarın ortağı olan HÜDA-PAR’ın ne söylediğini duyan var mı aranızda? PKK terörünü kınıyor mu? Hayır, o da alkışlıyor” dedi.

Türkiye’nin sadece dışarıdan değil içeriden de ‘hançerlendiğini’ ifade eden Özdağ, “Buna rağmen ülkemiz yaşadığı bu ağır sorunları muhakkak aşacaktır. Biz, Zafer Partisi kadroları olarak devleti, uluslararası ilişkileri, güvenlik sistemini bilen hakim deneyimli kadrolara sahibiz. PKK terörü biter, bitirilebilir. Türkiye’nin etrafındaki çember kırılır ve Türkiye’ye yönelik örtülü istila sona erdirilebilir. Türk milleti buna muktedirdir. Türk devleti bunu gerçekleştirebilir” ifadeleriyle sözlerini noktaladı.


Haber Kaynağı : 12punto

Ümit Özdağ Zafer Partisi PKK