Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109
/siyaset/video-add-baskani-bozkurttan-kemalizm-aciklamasi-gercek-ataturkcu-cikolata-kutusunda-rusvet-alanlara-yetki-vermez-12165

ADD Başkanı Bozkurt'tan Kemalizm açıklaması: "Gerçek Atatürkçü çikolata kutusunda rüşvet alanlara yetki vermez"

Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Hüsnü Bozkurt, 100. Yılda Laik Cumhuriyet Büyük Buluşması'nda Kemalizm vurgulu bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşması beğeni toplayan Hüsnü Bozkurt'un "Kemalizme inanan gerçek bir Atatürkçü, çikolata kutusunda rüşvet aldığı kamera kayıtlarında sabit adamlara bu milleti temsil etme yetkisi vermez" sözleri alkış topladı

100. Yılda Laik Cumhuriyet Büyük Buluşması'nın üçüncüsü İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşti. 

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Birleşik Kamu-İş, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Sanatçılar Birliği ve Cumhuriyet Gazetesi'nin düzenlediği etkinlik  saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve eşi Neptün Soyer, ADD Genel Başkanı Mustafa Hüsnü Bozkurt, Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Yeşildağ, ÇYDD Genel Başkan Yardımcısı Sedat Durna’nın kurumlarını temsil ettiği etkinlik boyunca salonda sık sık “Türkiye laiktir laik kalacak” sloganları atıldı. 

Etkinliğin en çarpıcı konuşmasını Atatürkçü Düşünce Derneği Hüsnü Bozkurt yaptı. Bozkurt, “Türkiye Cumhuriyeti bir devrimdir bu devrimin bir ideolojisi var. O ideolojini adı ‘Kemalizm’dir. Kemalizm namustur, kemalizm ahlâktır, kemalizm dürüstlüktür, kemalizm devlet işini görürken kendi şirketinin deterjanını bakanlığa satmayan bir ahlâkı yaşamaktır. Kemalizme inanan gerçek bir Atatürkçü, çikolata kutusunda rüşvet aldığı kamera kayıtlarında sabit adamlara bu milleti temsil etme yetkisi vermez. Kemalizmdir bizim devrimimizin ideolojisi. Kemalizm ilkeler bütünüdür. O ilkelerin tutkalı da laikliktir” ifadelerini kullandı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de sahneye çıkarak İçişleri Bakanlığı tarafından geçen yılki 9 Eylül kutlamalarında Nutuk’tan alıntılayarak yaptığı konuşmayı tekrarladı.

ADD Genel Başkanı Bozkurt, Soyer’e ev sahipliğinden dolayı teşekkür belgesi verdi.

Haber Kaynağı : 12punto