Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087
/siyaset/video-cumhur-ittifakinda-catlak-mhpli-baskandan-akpye-rant-gondermesi-21186

Cumhur İttifakı'nda çatlak: MHP'li başkandan AKP'ye 'rant' göndermesi

MHP’li Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, ittifak ortağı AKP hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. AKP’li isimler, Vergili’nin konuşmasını sosyal medyadan paylaşıp MHP lideri Devlet Bahçeli’ye şikayet ettiler.

Yerel seçimlere doğru giderken AKP ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı’nda krize neden olabilecek bir gelişme yaşandı.

MHP’li Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, AKP’yi sert sözlerle eleştirdi. Vergili’nin konuşması sosyal medyada gündeme oturdu.

Vergili, konuk olduğu televizyon programında şu ifadeleri kullandı;

"AK Parti siyaseti, herhangi bir yerde rant varsa onu peşkeş çekmekle başlar. Şu andaki arkadaşlarımızın pozisyonu bu. Bunu o kadar gizli saklı yaparlar ki normal AK Partili olan vatandaşlar onu görmez. Bunları söyleyen artık biz olduk Karabük'te. Ondan sonra Karabüklü bunları görmeye başladı."

MHP'li belediye başkanının ne zaman söylediği bilinmeyen bu sözlerinin ardından sosyal medyada AKP'ye yakınlığıyla bilinen bazı isimler harekete geçti. Bunlar arasında önde gelenlerden biri olan AKP'li Furkan Bölükbaşı, görüntüleri paylaşıp "Tek kelimeyle Cumhur İttifakı ruhuna ihanet. MHP’nin de bu sözlerden rahatsız olduğuna adım gibi eminim. Gerekli süreçleri mutlaka yürüteceklerdir" dedi. İktidara yakın gazeteci Taha Hüseyin Karagöz de "Sayın Bahçeli'nin bu gibi durumlarda tavrının ne olduğunu hepimiz biliyoruz" yorumunda bulundu. 

31 MART'TA YENİDEN ADAY

Karabük'te Cumhur İttifakı'nın ortakları AKP ve MHP, seçime kendi adaylarını göstererek giriyor. Mevcut başkan Rafet Vergili'nin MHP'nin adayı olarak yeniden girdiği seçimde AKP'nin adayı ise Özkan Çetinkaya oldu. AKP Karabük Gençlik Kolları Başkanlığı, Belediye meclis üyeliği ve son olarak AKP Karabük Merkez İlçe Başkanlığı yapmış olan Çetinkaya, kentte seçim çalışmaları kapsamında yaptığı son konuşmasında "İnşallah 31 Mart’ta buradaki bakımsızlıktan, ilgisizlikten çökmüş bu tozlu yıpranmışlıktan inşallah 31 Mart’ta kurtulalım" ifadesini kullandı.

Haber Kaynağı : 12punto