Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,0698
Dolar
Arrow
34,2356
İngiliz Sterlini
Arrow
44,4960
Altın
Arrow
2993,0000
BIST
Arrow
8.654
/siyaset/video-kilicdaroglundan-cumhurbaskanligi-adayligi-aciklamasi-geldi-54899

Kılıçdaroğlu'ndan Cumhurbaşkanlığı adaylığı açıklaması geldi

CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, canlı yayında gündeme dair soruları yanıtladı. Kılıçdaroğlu zaman zaman eleştirdiği normalleşme sürecini Özgür Özel ile konuşmadığını söyledi.

Kılıçdaroğlu'nun yaptığı açıklamalardan öne çıkanlar şöyle:

Normalleşmeye dair zaman zaman düşüncelerimi ifade ediyorum Özgür Özel'e ama zorunlu bir durum olmadıkça kamuoyuna böyle bir açıklamada bulunmuyorum. Normalleşme halkla olur.

Özel ile normalleşmeyi konuşmadık.

Erdoğan kendi halkına hakaret eden birisi, ülkede hakaret etmediği kurum kalmadı.

Ülkenin iki büyük kurucusuna ayyaş suçlaması yaptı. 

Bir sahtekar için ayağa mı kalkılır!

Yirmi yılda ülkedeki adaleti çürüten biriyle nasıl normalleşeceksin?

Erdoğan kendisi ve ailesi için çalışıyor devlet için değil... Devleti devlet olmaktan çıkardılar, hayatı boyunca dış politika konusunda bir makale bile okumamış birini büyükelçi seçer misiniz?

Hayatı boyunca televizyon karşısına çıkmamış birine röportaj yap diyebilir misiniz? Devlette liyakatı bitirdiler bunlar, şimdi bunlarla oturup normalleşeceğiz...

BAHÇELİ VE ÖZEL ARASINDAKİ DİYALOG HAKKINDA

Bir siyasetçi kürsüde ne söylüyorsa dışarıda da onu söylemeli, aksi taktirde halkı kandırıyor olursunuz. Farklı konuşmak siyasetin ahlakına uyar mı?

Siyasetçiye güveni pekiştirir mi? Bu olaylar ülkede siyaseti güvensiz noktaya getirdi. Bir şeyler söylüyorsanız bunun arkasında duracaksınız. 

Emekliye iki maaş verilmesi konusunda çalıştık ve normalleşme yaşamadan bunları yaptırdık, sözümüzde durduk. Normalleşirseniz Erdoğan kalır.

"KENDİ ÇIKARI İÇİN HER ŞEYİ FEDA EDER"

Erdoğan siyaseten en güvenilmez isimlerden biridir. İsrail'e saldıracağından Filistinlileri kurtaracağından söz ediyorsun, ardından İsrail bize saldıracak diyorsun... Bunlar devlet yönetmiyor, kendi çıkarları için devleti soyuyorlar. Kendi çıkarı için her şeyi feda eder...

Trump mal varlığını açıklarım dedikten sonra ağzından tek bir laf çıkmadı.

Erdoğan'ın CHP ziyaretinde binaya Cumhurbaşkanlığı forsu asılmasını doğru bulmuyorum. Burası CHP'dir, devlet kuran bir partidir, Türkiye'nin ve dünyanın en önemli partilerinden bir tanesidir.

Partinin kimliğine yakın olan isimler ayağa kalkmadı.

Partide, Kemalciler, Özelciler, İmamoğlucular var mı?

Biz CHP'liyiz, böyle şeylerin olmasını ve konuşulmasını doğru bulmam. Orada CHP'nin kimliğine ve siyasi ideolojisine sahip çıkanlar var.

Diğer partiler lider partisi olduğundan lider giderse partiler de biter. Ama 101 yıldır CHP varlığını koruyor çünkü insanlar düşüncelerini rahatlıkla söylerler. 

Beni eleştiren hiçbir arkadaşımın sözünü kesmedim. CHP'nin ciddi bir kurumsal kimliği var.

CHP'de hep tartışma mı var?

Farklı düşünce ve görüşler tartışılır, toplum tartışmaya alışmadığı ve tek liderin sözlerine alışıldığı için bunu normal görüyorlar. CHP'de farklı düşünceler ve tartışmalar yaşanır ve bu partiyi ileriye taşır.

Demokrasi dediğimiz de bu! Erdoğan'ın her dediğine uyulunca bu demokrasi olmuyor.

İMAMOĞLU'NUN CEZA ALMASI KONUSU

Yargıtay da istinaf da haddini bilecek. Hakim hakimliğini, savcı savcılığını yapacak. Siz saraydan talimat alıyorsanız istifa edeceksiniz. O zaman sizin vicdan sahibi olduğunuz yasalara uyduğunuz anlaşılacak. O zaman halk sizi bu doğru bir yargıç deyip bağrına basacak.

Adalet kadar değerli bir duygu yok.

DİYELİM Kİ BÖYLE BİR CEZA VERİLDİ

Gereği neyse yapılır, Türkiye'de adaletin olmadığını böyle bir karar göstermiş olacak, bu konu bu kadar net... İmamoğlu için de Adalet Yürüyüşü yaparım

EKREM BEYLE HALEN BABA OĞUL MUSUNUZ?

Her belediye başkanımızın başarılı olmasını isterim, halen de öyle düşünüyorum.

EKREM VE MANSUR BEYLER ARASINDA BİR GERİLİM VAR MI?

Açıkça söylemek gerekirse bir Cumhurbaşkanlığı seçimi konuşmaları var ama henüz çok erken bir konu... 

TEKRAR ADAY OLUR MUSUNUZ?

Ben tekrar aday olmam, zaten bir kez Cumhurbaşkanı adayı oldum. Ama partiden adaylar çıkacaktır tabi ki başka partilerden de adaylar çıkacaktır.

ERDOĞAN'IN TÜRKEVİ ÇIKIŞINA YANIT

Söz konusu Türkevi şimdilerde rüşvet yolsuzluğunda adı geçiyor. Ben bundan rahatsızlık duyuyorum. Erdoğan için rüşvet sıradan olduğundan o rahatsızlık duymuyor. Ancak benim için geçerli değil. Ben rahatsız oluyorum.

Yolsuzluk yapanların el üstünde tutulduğu itibar gördüğü bir dönemi yaşıyoruz. Hapse bile girmiyorlar. Ondan sonra biz bu saray rejimini savunacağız böyle bir şey mümkün mü?

Yolsuzlukların haksızlıkların hesabını sormazsanız neden siyaset yapıyorsunuz?

NEDEN SİYASET YAPIYORSUNUZ?

İnsanların hakkını savunmak için yapıyorum. Gençlerle toplantı yapıyorum, siyasetle ilgilenmediklerini söylüyorlar ben de ama siyaset sizin hayatınızı belirliyor diyorum.

TÜİK'in önüne gitmeseydik memurların işçilerin hakları nasıl savunulacaktı.

Bir ülke yanlış enflasyon sonuçları açıklar mı? Bizde iki devlet oluştu bir saray devleti orada her şey serbest yolsuzluk bile serbest...

Babalarının çiftliği gibi ülkeyi yönetiyorlar

TÜRKİYE'DE BİR REJİM DEĞİŞİKLİĞİ TEHLİKESİ VAR MI? LAİKLİK, ATATÜRKÇÜLÜK BİR HEDEF Mİ?

Bu devletin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e ve yakın arkadaşı İsmet İnönü'ye iki ayyaş diyen biri ülkenin yönetici koltuğunda oturuyor. Bunu her vatandaşın düşünmesi lazım... 

Yasama organı yasama organı olmaktan çıktı.

Erdoğan tenezzül edip kendi söylediği İsrail saldıracak iddiasıyla ilgili açıklamada bulunmak üzere meclise gelmiyor.

Erdoğan'dan başkomutan mı olur? Dünya dengelerinden haberi yok, kendi söylediğini iki gün sonra yalanlıyor.

Gazze'ye gideceğim dedi, aradan 7-8 yıl geçti halen gidemedi.

CHP DE O AÇIKLAMAYI YAPTI AMA GİDEMEDİ

Yanlış yaptı! Önceden görüşmeler yapılır, resmi görüşmeler ardından gereken adım atılır. 

ÖZGÜR BEYE ÇOK MU KIZGINSINIZ?

Hayır, başarılı bir genel başkan vekiliydi... Başkanlığı henüz yeni ve umarım bu konuda başarılı olur.

PARA ALAN GAZETECİLER VAR...

Ben bazı internet sitelerine ve gazetecilere dava açtım. Fatih Altaylı zaten AKP'ye çalışıyor. Neler yaptığını bilmiyor muyuz? Kendisi dava açacaktı bekliyorum.

MERAL AKŞENER DAVA AÇACAKTI 

Bana henüz dava açıldığına dair bir bilgi gelmedi. Kendisi bana dava açmış olsa bilgisi gelirdi.

NE GİBİ HATANIZ OLDU?

Mutlaka hatalarımız olmuştur. Etnik kimliklerimiz üzerinden birbirimizi öldürdük. İnanç konusu da böyle... Kalktılar sen inançlı o inançsız... Sen kendini kimin yerine koyuyorsun? Altılı Masanın varlık nedeni bu tür yapay tartışmaları sonlandırmaktı. Demokrasi çerçevesinde buluşacaktık. Refah milliyetçiliğini getirmek için bir araya geldik.

KİMLİĞİNİZDEN DOLAYI ÖTELENDİNİZ Mİ?

Böyle bir sorun yaşamadım. İnsanların kimliği şerefidir, saygı duymak lazım... Ben de kimseye böyle bir konu üzerinden yaklaşmadım. Siyaset idare etmek, yönetmek demektir. Düşmanlaştırmak siyaset değildir. Bu yüzden darbeler oldu. 

Bunlar Yunus Emre'yi de bilmiyorlar, dindar ve kindar nesil yetiştirmek istiyorlar.

ALTILI MASAYI YENİDEN KURAR MISINIZ?

Kim demokrasiyi ve insan haklarını savunuyorsa, birleşmeleri lazım. Yüzde 51'i nasıl alacaksınız başka türlü... Eksen demokrasi ve insan hakları olmalı. Ahlaklı ve erdemli bir siyaset, fakir fukaranın rızkını çalan bir siyaset değil...

DEĞİŞİM OLMASA BU BAŞARI GELİR MİYDİ?

Şanlıurfa'da toplantığı yaptığımızda 400'ün üzerinde belediye kazanacağımızı biliyorduk.

Haksızlığa, yolsuzluğa karşı aklımızı konuşarak mücadelemizi sürdüreceğiz. Düne kadar 'CHP altı okun altına mührü basmak günahtır' diyenlere gittim anlattım. 

Atatürk'ten gelen bir vasiyetimiz iki iki şeyi siyasete sokmayız, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı...

Haber Kaynağı : 12punto