Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087
/siyaset/video-mahkeme-aymnin-tahliye-kararina-uymamakta-diretiyor-13040

Mahkeme AYM'nin tahliye kararına uymamakta diretiyor

TİP Sözcüsü Sera Kadıgil, " 5 günün üstüne 24 saattir hürriyeti tahdit suçu işlemeye 13'üncü ağır ceza mahkemesi üyeleri korkakça devam ediyor. Bunun adı korkaklıktır" diyerek mahkemenin karar vermemesine tepki gösterdi.


Anayasa Mahkemesi'nin
gerekçeli kararını açıklamasının ardından gözler günlerdir bir türlü tahliye kararı vermeyen 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne çevrildi.

BEKLEYİŞ SÜRÜYOR

Günlerdir avukatlar, Çağlayan Adliyesi'nde nöbet tutarken, mahkeme heyeti sessiz sedasız karar vermeden adliyeyi terk ediyor. Bugün AYM'nin kararı sonrası Çağlayan'da bekleyen avukatlar, partililer hala karar verilmemesine tepki gösteriyor.

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Parti Sözcüsü Sera Kadgil, İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, Çağalayan Adliyesi’ne gelerek İstanbul 13. Ağır Ceza kalemin önüne geldi. Mahkeme kaleminden bilgi alan Can Atalay’ın avukatlarından Özgür Urfa, “Mahkeme heyetinin müzakaresi devam ediyor” dedi.

"BUNUN ADI KORKAKLIKTIR, İNSAN BİRAZ UTANIR"

TİP İstanbul Milletvekili avukat Sera Kadıgil de bugün adliyede kararın çıkmasını bekleyen kalabalığın arasında. 13'üncü ağır ceza mahkemesi heyetinin kalemiyle görüşen avukat ekibinde yer alan Kadıgil, "Hala içerideler arkadaşlar. Kendilerini kapatmışlar. 13'üncü Ağır Ceza'da oturan iki tane hakim Anayasa Mahkemesi kararına rağmen arkamdaki koridorda özel güvenlikleri de önüne koymuşlar, 8 saattir kendilerini odaya kapattılar. Kalemin de bir bilgisi yok. Bizim de bir bilgimiz yok. 5 günün üstüne 24 saattir hürriyeti tahdit suçu işlemeye 13'üncü ağır ceza mahkemesi üyeleri korkakça devam ediyor. Bunun adı korkaklıktır. Bunun başka hiçbir adı yok. İnsan biraz utanır. Ben avukat olarak utanç içerisindeyim" diyerek tepki gösterdi.

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, adliye koridorunda basına açıklamalarda bulundu.

ERKAN BAŞ: KARAR ÇIKANA KADAR BEKLEYECEĞİZ

Baş, oturma eylemeni başlatacaklarını belirterek şunları söyledi:

"Bir hukuksuzluğun bitmesi için bekliyoruz. Resmi Gazete'nin yayımlanmasından bu yana, mahkemenin yapması gereken tek bir şey var; AYM'nin yazdığını okumak ve bunun altına imza atmak. Can Atalay'ın tahliyesine karar vermek. Artık sabrımız taştı. Bu maskeli baloya son veriyoruz. Bu karar çıkana kadar Çağlayan Meydanı'nda arkadaşlarımızla beraber bekliyoruz. Tüm yurttaşlarımızı ve hukuka sahip çıkan herkesi de bu meydanda bekliyoruz."

Haber Kaynağı : 12punto