Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087
/siyaset/video-mecliste-tansiyon-yukseldi-sirri-sakik-ve-suleyman-soylu-arasinda-sehit-tartismasi-12559

Meclis'te tansiyon yükseldi: Sırrı Sakık ve Süleyman Soylu arasında 'şehit' tartışması!

TBMM Genel Kurulu’nda DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık ile AKP İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu arasında tartışma çıktı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık TBMM’de, Kuzey Irak’ta PKK’lı teröristlerce şehit edilen 12 askerle ilgili açıklamalarda bulundu.

“Savaş, savaşmayana güzeldir” diyen Sakık, “Ey parlamento, bana gösterin. Geçmişten bugüne kadar, 40 yıllık süre içerisinde bir tek milletvekilinin çocukları ve yakınları ölmüş mü? Asla. Ölmüyor. Ama savaşın faturasını yoksul Anadolu çocukları yaşıyor” dedi.

“Ben sizleri yürekten göreve davet ediyorum. Bu topraklarda barışın inşa olmasını istiyorum” diyen Sakık’a AKP İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu’dan yanıt geldi.

SOYLU: KİMSEYİ GÖREVE DAVET ETME, SEN PKK'YA LAF SÖYLE

Soylu, Sakık’a “Ne göreve davet ediyorsun? Savaş devletler arasında olur. Hadi oradan. Kimseyi göreve davet etme, sen PKK’ya laf söyle. Senin kim olduğunu biliyorum” dedi.

"HADDİNİ BİL, TERBİYESİZ ADAM"

Sakık da Soylu’ya; “Bağırma haddini bil. Terbiyesiz adam. Sabahtan beri insanlar konuşuyor, sen orada hamaset yapıyorsun… Başka hiçbir şey bildiğin yok. Bu sokakları, şu masayı tetiklemekten başka hiçbir şey bilmiyorsun” cevabını verdi.

Haber Kaynağı : 12punto