Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087
/siyaset/video-yerel-secimlere-dogru-giderken-dem-parti-cephesinden-erdogan-mesajlari-20918

Yerel seçimlere doğru giderken DEM Parti cephesinden ‘Erdoğan’ mesajları!

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Türk, katıldığı bir canlı yayında "Kürt sorununu çözerse Erdoğan çözer" dedi.

Yerel seçimlere doğru giderken siyasi partilerin belediye başkan adaylarını açıklamaya devam ediyor.

Başak Demirtaş'ın adaylıktan çekilmesinin ardından DEM Parti'nin İstanbul adayları Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni oldu.

DEM Parti adaylarını açıklamadan önce bir televizyon programına konuk olan, DEM Parti Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Türk, yerel seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"KÜRT SORUNUNU ÇÖZMEK İSTERSE ERDOĞAN ÇÖZER"

"Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kürt sorununu çözeceğine inancımız yoktu. Bugün de yok" diyen Türk, "CHP bu kadar muazzam bir sorunu çözecek kabiliyette değil. Bugün bir lider yok orada. Çözmek isterse Erdoğan çözer, çünkü o lider" ifadelerini kullandı.

"CHP'Yİ DESTEKLEDİK AMA LİDER YOK"

"CHP'yi destekledik ama Kürt sorununu çözecek irade ve liderlik orada yok" diyen Ahmet Türk, CHP içerisinde Kürtleri kucaklayacak bir sistem olmadığını savundu. "Sayın Özgür Özel demokratik bir insan ama parti içinde Kürtleri kucaklayacak, hak ve özgürlüklerini sahiplenecek bir yapının CHP'de olduğunu düşünmüyorum" ifadelerini kullandı.

"DEMİRTAŞ'IN TUTUMU DOĞRUYDU"

Ahmet Türk, Başak Demirtaş'ın İstanbul adaylığı kararından vazgeçmesine de değindi. "Başak Demirtaş'ın tutumu bence doğruydu. Partiyi sahiplenecek bir tavır gösterdi. Burada önemli olan Türkiye'nin her yerinden aday çıkarılması konusunda bir mesajdı" dedi.

SELAHATTİN DEMİRTAŞ'TAN AÇIKLAMA GELMİŞTİ

Öte yandan, DEM Parti İstanbul adaylarını ilan etmeden önce Selahattin Demirtaş yazılı bir açıklama yapmıştı. 

Demirtaş’ın açıklamasında en çok dikkat çeken kısım ise AKP ile görüşme oldu.

“DEM Parti ile AKP arasında bir görüşme trafiği var mı bilmiyorum” diyen Demirtaş, “Ama eğer yoksa bu, iki parti için de büyük bir eksikliktir. Tüm partiler ülkenin, toplumun sorunlarının çözümü için görüşebilmelidir, konuşabilmelidir. Bu son derece meşrudur, hatta geldiğimiz süreç itibarıyla bir görev, bir sorumluluktur” ifadelerine yer vermişti.

Haber Kaynağı : 12punto