Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,9216
Dolar
Arrow
34,0763
İngiliz Sterlini
Arrow
45,0830
Altın
Arrow
2804,0000
BIST
Arrow
9.758

Yankı Bağcıoğlu TSK'daki sorunlara dikkat çekti: 'Lojmanlar çürümeye terk edildi'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, son 20 yılda uygulanan yanlış ekonomik politikalar ve askeri personelin sosyal imkanlarındaki gerilemeler nedeniyle TSK personelinin barınma sorunu yaşadığını belirtti. Bağcıoğlu, çözüm için yeni yaklaşımlar geliştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Yankı Bağcıoğlu TSK'daki sorunlara dikkat çekti: 'Lojmanlar çürümeye terk edildi'

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Milli Savunma Bakanlığından sorumlu emekli Tümamiral Yankı Bağcıoğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) personelinin yaşadığı barınma sorununa ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Bağcıoğlu, son 20 yılda izlenen yanlış ekonomik politikaların ve askeri personele sağlanan sosyal imkanlardaki gerilemelerin TSK personelini zor durumda bıraktığını ifade etti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Milli Savunma Bakanlığından sorumlu emekli Tümamiral Bağcıoğlu, "Bugün TSK personeli arasında önemli bir çoğunluk, özellikle genç rütbeli personel, maaşlarının büyük bir kısmını barınma ihtiyaçlarına harcamak zorunda kalıyor ya da sağlıksız yapılarda yaşamak zorunda bırakılıyor," dedi.

'LOJMANLAR ÇÜRÜMEYE TERK EDİLDİ'

Bağcıoğlu, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında askeri birliklerin şehir dışına çıkarılması söylemiyle birçok askeri birliğin kapatıldığını, bu birliklerin arazilerinin rant projeleri kapsamında hükümete yakın iş insanlarına verildiğini öne sürdü. Bu süreçte lojmanların bakım ve onarım için gerekli finansal kaynakların kesildiğini belirten Bağcıoğlu, "Lojmanlar adeta çürümeye terk edilmiştir" ifadelerini kullandı.

'BARINMA SORUNU, GÜVENLİK SORUNU KADAR ÖNEMLİ'

Yankı Bağcıoğlu, TSK personelinin görev gereği herhangi bir alarm durumunda süratle birliğe katılmasının önemine dikkat çekerek, personelin ailelerinin güvenliğinin de en az barınma sorunu kadar önemli olduğunu vurguladı.

ÇÖZÜM ÖNERİLERİNİ SUNDU

Bağcıoğlu, Milli Savunma Bakanlığı bütçesinden ayrılacak finansal kaynakların yetersiz kaldığını belirterek, çözüm için yeni yaklaşımlar geliştirilmesi gerektiğini söyledi. Bu kapsamda, rant projelerinden elde edilen gelirlerin bir kısmının lojman projelerine aktarılması, mevcut lojmanların onarılması ve OYAK'ın sosyal konut projeleri geliştirmesi gibi önerilerde bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bağcıoğlu, "Özellikle 15 Temmuz sonrası yapılan askeri birliklerin taşınmasına yönelik kararlar gözden geçirilmeli ve personelin barınma gibi sosyal sorunlarını önceliklendiren düzenlemeler yapılmalıdır" dedi.


Haber Kaynağı : 12punto

CHP Yankı Bağcıoğlu TSK