Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

'Yeni anayasa' ile ne hedefleniyor?

TBB Önceki Başkan Yardımcısı Av. Hüseyin Özbek, bugün gerçekleşen Erdoğan-Özel arasındaki görüşmeyi 12punto’ya değerlendirdi. Özbek, “Türkiye'yi, Ortaçağ'ın dipsiz kuyusuna atacak hukuk tuzağına dikkat!” uyarısında bulundu.

'Yeni anayasa' ile ne hedefleniyor?

Bir yandan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş ‘yeni anayasa’ turuna çıkarken, Ankara’da da “tarihi bir zirve” gerçekleşti.


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi.


Yaklaşık bir buçuk süren görüşme sonrası ikili herhangi bir açıklama yapmadı. Görüşmenin ana gündem maddelerinin başında ise ‘yeni anayasa’ çalışması geliyor.


‘HEDEF, ANAYASASIZ REİS DÜZENİNDEN ANAYASALI REİS DÜZENİNE GEÇMEK’


Türkiye Barolar Birliği (TBB) Önceki Başkan Yardımcısı Av. Hüseyin Özbek, ‘yeni anayasa’ gündemini 12punto’ya değerlendirdi.


“Türkiye'yi, uygar dünyadan temelli koparıp, Ortaçağ'ın dipsiz kuyusuna atacak hukuk tuzağına dikkat!” uyarısında bulunan Özbek, “Oltanın ucunda, yakın geçmişte , "Yetmez ama evetçi" tayfaya yutturdukları "Yeni ve Sivil Anayasa" yemi var.” diye konuştu. 


Özbek, ‘yeni anayasa’ konusunda devamında şunları kaydetti:


Bayat yemi, halka bir kez daha yutturmak için ara vermeksizin; " Sıfır kilometre Sivil Anayasa" turlarına devam  ediyorlar!


Asıl amaç, Osmanlının ilk Anayasası Kanuni Esasi'den ( 1876 ) daha geri bir hukuk prangasıyla,  Anayasasız Reis düzeninden Anayasalı Reis düzenine geçmek!



Haber Kaynağı : 12punto

Anayasa Cumhurbaşkanı Erdoğan Özgür Özel Hüseyin Özbek