Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8412
Dolar
Arrow
33,9580
İngiliz Sterlini
Arrow
44,8874
Altın
Arrow
2747,0000
BIST
Arrow
9.771

Yeni parti kuracağı iddia edilmişti: İYİ Parti'de Koray Aydın’a yakın isimler konuştu

İYİ Parti Ankara Milletvekili Koray Aydın'ın istifa edeceği ve yeni parti kuracağına yönelik iddiaların ardından Aydın'a yakın isimler konuştu. Aydın'ın İYİ Parti'den istifa etmesi durumunda, “siyasi yaşamına bağımsız milletvekili olarak devam edeceği ve yeni bir parti kurmayacağı” ifade edildi.

Yeni parti kuracağı iddia edilmişti: İYİ Parti'de Koray Aydın’a yakın isimler konuştu

31 Mart Yerel Seçimleri'nden sonra olağanüstü kurultaya giden İYİ Parti'de sular durulmuyor.

Nisan ayındaki kurultayda Müsavat Dervişoğlu'na karşı kaybeden İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi ve Ankara Milletvekili Koray Aydın'ın bayramdan sonra yapacağı toplantılar neticesinde istifa kararını açıklayabileceği iddia edildi.

Aydın, partinin eski lideri Meral Akşener'in AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Saray'da yaptığı görüşmeden rahatsızlığını dile getirerek Akşener'e açıklama yapması için çağrıda bulunmuştu. Çağrısına karşılık bulamayan Aydın, partinin hiçbir programına katılmadı.

Cumhuriyet'ten Selda Güneysu'nun aktardığına göre, Aydın'ın yakın çevresi, istifa etmesi halinde bağımsız milletvekili olarak siyasi hayatına devam edeceğini ve yeni bir parti kurmayacağını ifade ediyor. Aydın'ın partiden ayrılması, ona yakın isimlerin de ayrılmasına yol açabilir ve bu durum İYİ Parti'nin iç dinamiklerinde daha fazla kopmalara sebep olabilir.


Haber Kaynağı : 12punto

İYİ Parti istifa Koray Aydın Meral Akşener Recep Tayyip Erdoğan