Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Yeniden Refah Partisi'nden yeni anayasa açıklaması! Destek verecekler mi?

Yeniden Refah Partisi Olağan Merkez Yürütme Kurulu Toplantısı’nın ardından AKP'nin yeni anayasa çalışmalarına ilişkin açıklama yapan YRP Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç "Türkiye Cumhuriyeti’nin yönetimini kolaylaştıracak, vatandaşlarımızın yaşam kalitesini artıracak, hükümetin sorun çözümünün önünde engel dediği problemlerin ortadan kaldırılmasına katkı sağlayacak bir maddeler bütünü gelirse, YRP hukuk kurullarında, yönetim organlarında değerlendirmesini yapacak. Gerek gördüğü çerçevede anayasaya destek verme ya da vermeme şeklindeki kararını ortaya koyacaktır" ifadelerini kullandı.

Yeniden Refah Partisi'nden yeni anayasa açıklaması! Destek verecekler mi?

Yeniden Refah Partisi Olağan Merkez Yürütme Kurulu toplantısı, Genel Başkan Fatih Erbakan başkanlığında gerçekleşti.

Toplantının ardından YRP Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç açıklamalarda bulundu. Kılıç, düzenlediği basın toplantısında, başıboş sokak hayvanları, yeni anayasa, emekli aylıkları gibi konulara değindi.

Kılıç'ın açıklamaları şöyle;

"Başıboş sokak köpekleri meselesi Türkiye’nin çok önemli bir sokak meselesidir. Bu konu dramatik ve travmatik bir boyut kazanmaktadır. 

Sokakta kimler tarafından kümelendiği belli olmayan başıboş hayvanlar kim olduğu bilinmeyen şahıslar tarafından beslenmektedir. Kısırlaştırma yapılmamaktadır.

Türkiye genelinde başıboş hayvan popülasyonunu sayısı 16 milyon olarak tahmin edilmektedir.

Bu mama endüstrisini besliyor olabilir, mama lobisi durumdan hoşnut olabilir, aşı endüstrisi durumdan hoşnut olabilir. Ama kadınlar hoşnut değil, çocuklar değil, şehir halkı bu durumdan hoşnut değil.

Başta Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olmak üzere kazanan bütün belediye başkanlarına açık çağrımızdır;

Mazeretiniz kalmadı. Belediyeleri kazandığınız gibi meclislerinde de çoğunluğu kazandınız.

Ankara’da 16’sı CHP’li olan 25 ilçe belediye başkanıyla el ele vermek, kol kola girmek sokaklarızı başıboş hayvan popülasyonundan temizlemek zorundasınız.

Bilmiyorsanız anlatayım, birinci adımda etkin kısırlaştırma yapacaksınız. İkinci adımda hayvanseverlere sahiplendirme yapacaksınız ve üçüncü adımda sokakta başıboş kalan hayvanları hayvan haklarına saygılı barınaklara toplayarak kontrolsüz çoğalmanın önünü alacaksınız. 

Tabii ömürleri tamamlandığında başıboş hayvan popülasyonu tükenmiş olacak. Dolayısıyla kent sokakları güvenli hale gelecek.

Sokak köpeğinin ısırması halinde tetonoz aşısından 5 doza kadar varan kuduz aşılarına kadar bir tedavi prosedürünün uygulanması kaçınılmaz.

Beslemenin maliyeti başka, sokağa çıkamamanın maliyeti bambaşka.

Çocuklar okul servislerine binemiyor. Erken saatlerde işe gitmek zorunda kalan kadınlar başının çaresine bakamıyor. Yetişkin erkekler bile kendilerini sokak köpeklerinden koruyamıyor. 

Bilmeyenler için bir kez daha söylüyoruz. Cadde ve sokaklar kaldırım ve yollar başıboş sokak köpekleri için değil şehirde yaşayan vergisini veren, kente saygılı yaşamını sürdüren insanlar içindir, kadınlar içindir, çocukları içindir. Bu konu çok önemli, problem çok kronik bekletilmeye tahammülü olmayan bir problem.

YENİ ANAYASA AÇIKLAMASI

Ulusal gündemdeki konu başlıklarından biri, anayasa değişikliği.

Bilindiği gibi Türkiye’nin gündeminde bir anayasa değişikliği teklifi var. Henüz güncellenmiş imzalanmış resmileşmiş ve TBMM Başkanlığına görüşülsün diye iletilmiş bir metin olmadığından dolayı detaylarına giremiyoruz.

Ama, Türkiye Cumhuriyeti’nin yönetimini kolaylaştıracak, vatandaşlarımızın yaşam kalitesini artıracak, hükümetin sorun çözümünün önünde engel dediği problemlerin ortadan kaldırılmasına katkı sağlayacak bir maddeler bütünü gelirse, YRP hukuk kurullarında yönetim organlarında değerlendirmesini yapacak. Gerek gördüğü çerçevede anayasaya destek verme ya da vermeme şeklindeki kararını ortaya koyacaktır.

Her zeminde ifade ettiğimiz gibi, YRP’nin duruşu açık ve nettir. Doğruya doğru, yanlışa yanlış diyoruz.

Destek verilmesi gerekene destek veririz. Aslolan insanlarımızın huzuru, yaşam kalitesinin artması ve Türkiye’nin daha kolay daha yönetilebilir bir ülke olması. Ama görmediğimiz, bilmediğimiz maddelerini duymadığımız bir anayasa değişikliğine destek vermemiz kabul edilecektir ki, mümkün değildir.

Görmeden duymadan bilmeden okumadan peşin peşin bir Anayasa değişikliğine destek vermenin imkansızlığını ifade ediyorum."


Haber Kaynağı : 12punto

Anayasa değişikliği Yeniden Refah Partisi Suat Kılıç sokak köpeği