Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

YRP-AKP krizinde işbirliği olacak mı? Fatih Altaylı: 'Neredeyse seçim sabahına kadar bu pazarlık sürer'

Gazeteci Fatih Altaylı, yerel seçimler için İstanbul'da AKP ve YRP'nin ittifak görüşmeleri hakkında konuşan Suat Kılıç'ın değerlendirmelerinin ardından dikkat çeken yorumlarda bulundu. Altaylı, "Neredeyse seçim sabahına kadar bu pazarlık sürer. Fakat YRP tabanı geçmişte çok olmasına rağmen bugün AK Parti'den kopan bir kitle" dedi.

YRP-AKP krizinde işbirliği olacak mı? Fatih Altaylı: 'Neredeyse seçim sabahına kadar bu pazarlık sürer'

Yeniden Refah Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, dünkü açıklamasında AKP ile ittifak görüşmelerinin kesildiğini açıklamıştı. AKP ile işbirliği yapıp yapmayacağı merak edilen Yeniden Refah Partisi'nin son açıklaması İstanbul'da dengeleri değiştirdi.

Gazeteci Fatih Altaylı, görüşmelerle ilgili dikkat çekici bir yorumda bulundu.

"BELİRLEYİCİ OLABİLİR"

Fatih Altaylı, YRP'nin yüzde 4'lük oyu olduğu iddiasına dikkat çekerek şunları söyledi:

"Bana sorarsan Yeniden Refah Partisi, AK Parti'yi yerel seçim öncesinde Ankara ve İstanbul gibi yerlerde ters ayakta yakaladı. Elinde çok kıymetli İstanbul'da yüzde 4'lük bir oy potansiyeli var. Bu yüzde 4'lük oy potansiyeli İBB Başkanlığı açısından belirleyici olabilir" 

"BU OYLARA MUHTAÇ"

AKP'nin İstanbul özelinde YRP'nin oylarına muhtaç olduğunu iddia eden Altaylı, "AK Parti, CHP'nin DEM Parti ve İYİ Parti'den alması beklenen oyları engellemek için haklı olarak planlar yapıyor. Yeniden Refah Partisi de AK Parti'nin oradan elde edecek avantajı tekrar ortadan kaldırabilecek bir güce sahip olduğunu görüyor. Biliyor ki AK Parti bu oylara muhtaç ve İstanbul'u almak için her şeyi verebilir" ifadelerini kullandı

"İŞE YARAR MI EMİN DEĞİLİM"

Altaylı açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

"O yüzden de son ana kadar neredeyse seçim sabahına kadar bu pazarlık sürer. Fakat YRP tabanı geçmişte çok olmasına rağmen bugün AK Parti'den kopan bir kitle. Bunlar da AK Parti'ye çok da yanaşırlar mı emin değilim. Yerel seçimde bunu yapmayabilirler. Ben bu pazarlık sonucunu söyleyim: AK Parti teslim olacaktır sonunda. Ama bu teslim olmak işe yarar mı emin değilim."


Haber Kaynağı : 12punto

Fatih Altaylı Suat Kılıç Yeniden Refah Partisi yerel seçim AKP