Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

YRP İstanbul'da Murat Kurum'a destek verecek mi? İşte olasılıklar...

AKP ve Yeniden Refah Partisi arasında ittifak görüşmeleri tıkandı. Son olarak; YRP Başkan Yardımcısı Mehmet Altınöz, AKP'nin kendilerine meclis üyeliği teklifi götürdüğü iddialarına, “Biz kendi gücümüzle meclis üyelikleri kazanıyoruz. Buna niye evet diyelim” demişti. YRP'nin Şanlıurfa ve Elazığ adaylarını tanıtması ise bölgedeki dengeleri etkiledi.

YRP İstanbul'da Murat Kurum'a destek verecek mi? İşte olasılıklar...

Yeniden Refah Partisi'nin AKP'nin belediye meclis üyeliği ve birkaç yerde ilçe belediye başkanlığı teklifi sonrası İstanbul seçimlerinde aday çıkartmayacağı ve Murat Kurum'u destekleyeceği iddia edildi.

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre; YRP ile AKP’nin heyetleri, yaşanan kriz sonrasında önceki gün yeniden bir araya geldi. Görüşmede "YRP’nin Ankara, İstanbul ve İzmir’de aday çıkarmayarak Cumhur İttifakı’nın adaylarını destekleme kararını aldığı" ifade edildi.

Ancak; İsmail Saymaz'a konuşan YRP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Altınöz ise, “Biz kendi gücümüzle meclis üyelikleri kazanıyoruz. Buna niye evet diyelim” ifadelerini kullanmıştı.

BÖLGEDE DENGELER DEĞİŞTİ

Son olarak Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, 23. ve 24. Dönem Elazığ Milletvekili Faruk Septioğlu'nu Elazığ Belediye Başkan Adayı olarak; Cumhurbaşkanı Danışmanı, AKP MKYK Üyesi, 24-25-26-27. Dönem AKP Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar'ı ise Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıklamıştı. 

Bu kararın YRP'nin Batı'da elini güçlendirdiği iddia edilirken, ittifak görüşmelerini de zora soktu.


Haber Kaynağı : 12punto

AKP Cumhur İttifakı Kasım Gülpınar Mehmet Altınöz Murat Kurum Yeniden Refah Partisi Şanlıurfa