Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

YRP'li Mehmet Altınöz doğrulamıştı: Bülent Arınç'tan Karamollaoğlu'nun 'Erbakan' iddiasına yanıt!

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun gündeme oturan "Erdoğan'ın, 2006 yılında, evini polis kuşatmasına alarak Erbakan'ı tutuklatmak istediği" iddiası üzerine TBMM eski Başkanı Bülent Arınç'tan yazılı açıklama geldi. "Ortaya atılan iddialar gerçeği yansıtmıyor" diyen Arınç, Erbakan için 'kanuni düzenleme' yaptıklarını belirtti.

YRP'li Mehmet Altınöz doğrulamıştı: Bülent Arınç'tan Karamollaoğlu'nun 'Erbakan' iddiasına yanıt!

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir canlı yayında AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2006 yılında Necmettin Erbakan'ı hapse attırmak istediğini öne sürdü.

KRT TV'de konuşan Karamollaoğlu, "Erbakan Hoca, 2006 yılında hapse mahkûm olduğunda Tayyip Erdoğan polisle evini kuşattırdı. Hapse attırmak için büyük bir gayretin içine girdi" dedi.

Yeniden Refah Partisi İBB Başkan adayı Mehmet Altınöz, Karamollaoğlu’nun gündeme oturan iddiasını doğruladı.

Karamollaoğlu ve Altınöz’ün açıklamalarının ardından TBMM eski Başkanı Bülent Arınç kendisine ait X (Twitter) hesabından yazılı bir açıklama yayınladı. 

Bülent Arınç, "Rahmetli Erbakan Hocamız için söz konusu olan cezaevine girme ihtimalini ortadan kaldırmak adına elimizden geleni ivedilikle yaptık. O dönemki grup başkanvekilimiz Sadullah Ergün’ü arayarak hocamız için olumsuz bir durumun ortaya çıkmaması adına gerekli kanuni düzenlemenin yapılması için çalışma yapılması yönünde talimatı o dönemki Başbakanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile istişare ederek ben verdim..." ifadelerini kullandı.

'ONAYLAMAK ZORUNDA KALDI'

X'teki kişisel hesabından yaptığı açıklamada, Karamollaoğlu ve Altınöz'ün iddialarının gerçeği yansıtmadığını savunan Bülent Arınç, Erbakan için çıkarılan 'özel kanun'u anlattı.

Arınç'ın açıklaması şu şekilde:

"Saadet Partisi Genel Başkanı Sayın Karamollaoğlu’nun geçtiğimiz günlerde bir televizyon programında ortaya attığı ve ardından da Mehmet Altınöz tarafından onaylanan iddialar üzerine birkaç söz söylemek gereği hâsıl oldu. Ortaya atılan iddialar gerçeği yansıtmıyor! Sürecin nasıl geliştiği aşağıda paylaştığım linkteki haberde detaylı bir şekilde görülebilir. O dönem rahmetli Erbakan Hocamız için söz konusu olan cezaevine girme ihtimalini ortadan kaldırmak adına elimizden geleni ivedilikle yaptık. Başkanı olarak o dönemki grup başkanvekilimiz Sadullah Ergün’ü arayarak hocamız için olumsuz bir durumun ortaya çıkmaması adına gerekli kanuni düzenlemenin yapılması için çalışma yapılması yönünde talimatı o dönemki Başbakanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile istişare ederek ben verdim.

İlgili kanun teklifi mecliste kabul edilmesinin ardından dönemin cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından veto edildi; biz ise aynı gün herhangi bir değişiklik yapmadan kanunu tekrar kabul ederek Sezer’e havale ettik ve o da anayasamız gereği onaylamak zorunda kaldı. Ardından da CHP harekete geçerek ilgili kanunu anayasa mahkemesine taşıdı.

‘EN YAKIN ŞAHİTLER’ DEDİ, İSİM VERDİ

Anayasa Mahkemesi'nin CHP’nin itirazını reddetmesi akabinde de kanun yürürlüğe girdi ve rahmetli hocamızın söz konusu cezayı evinde geçirmesi sağlanmış oldu. Bu dönem yaşananların en yakın şahitleri arasında Sayın Recai Kutan, Yasin Hatipoğlu, Mustafa Kamalak ve Şeref Malkoç da vardır. Bana gelip bu talebi ileten de kendileridir.

Yakinen şahit olduğum birçok konu vardır ki o dönem Erbakan Hocamız tarafından Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve bizlere iletilen muhtelif talepler de tereddütsüz yerine getirilmiştir. Hocamız, bu konudan dolayı özel olarak bana ve genel olarak da bu konuda hizmeti geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ve takdirlerini iletmiştir.

Sayın Karamollaoğlu ve Altınözün ortaya attıkları konu, bugüne kadar hiçbir yerde gündeme getirilmemiştir. 31 Mart Yerel Seçimleri’nin yaklaştığı şu günlerde üzerinden yıllar geçmiş bir konuyu gerçeklerden uzak bir şekilde yeniden kamuoyunun önüne sunmanın siyasi etik ile bağdaşmadığı görüşündeyim."



Haber Kaynağı : 12punto

Bülent Arınç Mehmet Altınöz Necmettin Erbakan Temel Karamollaoğlu Recep Tayyip Erdoğan