Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, kamuda tasarruf tedbirlerini eleştirdi: ‘Bir şeyi de düzgün yapın’

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in açıkladığı kamuda tasarruf tedbirlerini eleştiren bir X paylaşımında bulundu.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, kamuda tasarruf tedbirlerini eleştirdi: ‘Bir şeyi de düzgün yapın’

Kamuda taşıt sayısından, kamuda istihdama pek çok konuda tasarruf tedbirlerini açıklandı.

Br çok siyasetçi ve ünlü isim tarafından eleştirilen tedbir kararını eleştirenlerden biri de Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ oldu.

Özdağ, tedbir kararları hakkında şu paylaşımda bulundu:

 "İTİBARDAN TASARRUF EDİN"

“Bir şeyi de doğru yapın. İtibardan tasarruf edin. Tarifeli uçak ile uçun. Koruma polis sayısını azaltın. 3-4 maaş alanların maaşlarını tek maaşa indirin.

Huzur haklarını kaldırın. Vergi aflarımı kaldırın. Servis araçlarının kaldırarak tasarruf yapılmaz. Tasarruf tedbiri yapacaksanız, çalışanın cebinden yapmayın, Mehmet Şimşek bey asıl fındık, fıstık, çekirdek parası dediğiniz, kamudaki araçlardan, makam araçlarından yapın.

Tasarruf memurun işçinin cebinden yapıyorsunuz. Zaten alım gücünün düştüğü maaşların yetmediği ay sonunun zor getirildiği şu günlerde çalışanların servislerinin kaldırılmasıyla ceplere bir darbe daha yapacaksınız.”

"YİNE BİR YAPTIM OLDU KLASİĞİ Mİ?"

“Servislerin kaldırılmasıyla toplu taşımaya da ayrıca ek bir yük geliyor. Bu karar alınırken bunların hesabı yapıldı mı? Yoksa yine bir “yaptım-oldu” klasiği mi?

Özellikle metropollerdeki ulaşım, zaten yetersiz olan toplu taşıma araçları bununla beraber daha da büyük sorun haline gelecek. Yaşamı iyice zorlaştıracak, hayat çekilmez bir hal alacak.

Günün, iş giriş çıkış saatlerinde ayakta tıka basa dolu olan toplu taşım araçları bu pik saatlerde tamamen yetersiz kalacak.

Ay sonunu zor getiren çalışanlar için ulaşım gideri de ayrıca bir külfet haline gelecek. Personel servislerini kaldırarak tasarruf, çalışanın cebinden yapılmış olacak. Söylenecek çok laf var ama sarayda yaşayanlar ile sokakta olanlar çok farklı dünyaları yaşar.”


Haber Kaynağı : 12punto

Ümit Özdağ tedbir kararı