Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8412
Dolar
Arrow
33,9580
İngiliz Sterlini
Arrow
44,8874
Altın
Arrow
2747,0000
BIST
Arrow
9.771

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'dan çarpıcı açıklama: Cumhur İttifakı’nın mimarı Meral Akşener’dir!

Yerel seçimlere sayılı günler kala, 12punto'nun konuğu olan Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ çarpıcı açıklamalarda bulundu. Özdağ, "Cumhur İttifakı’nın mimarı Meral Akşener’dir!" dedi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'dan çarpıcı açıklama: Cumhur İttifakı’nın mimarı Meral Akşener’dir!

Yerel seçimlere 10 gün kala, 12punto.com.tr'nin sorularını yanıtlayan Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, yaklaşan yerel seçim ve İYİ Parti dönemine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

12puntotv Youtube kanalında gazeteci-yazar Tuncay Mollaveisoğlu'nun sorularını yanıtlayan Özdağ, "Yerel seçimlerde 2019'da ittifak sistemi çalıştı ve birçok belediye alındı. Artık ittifak sistemi çalışmıyor. Siz büyükşehirlere baktığınızda ne görüyorsunuz?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"CUMHUR'UN MİMARI AKŞENER'DİR!"

"Ben 2019'da CHP ile yapılan ittifaka itiraz ettim. Çünkü Cumhur İttifakı dağılmıştı. Bahçeli bir açıklama yapmıştı, Erdoğan da karşı bir açıklama yaptı ve sonuçta Cumhur İttifakı sona erdi. Meral Akşener'e dedim ki; ''Meral Hanım, bu partinin parti olabilmesi için, tek başına seçimlere girmesi lazım. 2023'e kadar uzatılmış propaganda yöntemiyle 2 konuyu vurgulayalım. Sığınmacılar ve ekonomi. 2023 seçimlerinde İYİ Parti iktidar partisi haline gelir' 

'Bunu dedi gündeme getirin' dedi. Divan'da gündeme getirdim. Meğer kendisi CHP ile ittifak kararını çıkartmış bile. Gittiler, ben itiraz ettim. CHP'ye teklifte bulundular. CHP teklifi kabul etti. Bunun üzerine Cumhur İttifakı tekrar kuruldu. Cumhur İttifakı'nın mimarı Meral Akşener'dir."

"MASADAN KALKACAĞINI ÖNCESİNDE SÖYLEDİM"

Mollaveisoğlu'nun, "İttifak kurulmasaydı Erdoğan ve Bahçeli yan yana gelmeyecekler miydi?" sorusunu da yanıtlayan Özdağ sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gelmeyeceklerdi, herkes ayrı girecekti. 'Ankara, İstanbul'u öyle aldık' hayır. 

Ankara ve İstanbul'u öyle almadık. Ankara ve İstanbul yine alınırdı. Peki ne olsun? Dedim ki; çok istiyorsanız şu yapılabilir... Ankara'da CHP bir aday çıkartmaz, ya da bir aday çıkartır çok düşük profilli çalışmaz. Biz de aynı şeyi İstanbul'da yaparız ama herkes ayrı ayrı. Peki 2019 yerel seçimleriyle ilgili Akşener'in Genel İdare Kurulu'nda (GİK) ifadesi neydi? 'Çırak çıktık'

Ama 5 sene birlikte hareket edildi. 5 sene CHP belediyeleri İYİ Parti'ye çalıştı. Hatta Ankara Belediyesi CHP'nin belediyesi değil İYİ Parti'nin belediyesi.

O zaman bu ittifaka gerek yoktu. Şimdi Cumhur İttifakı en sağlam döneminden geçerken Meral Akşener ittifakı dağıtıyor. Ben dağıtacağını da söyledim. Masa'dan kalkacağını da öncesinde söyledim." 

TEKLİFİN TOPLUMDAKİ KARŞILIĞI YÜZDE 21'Dİ

Özdağ sürece ilişkin öngörüsünü ise şöyle açıkladı:

"Öngördüm, tanıyorum çünkü. Biz başka bir şey daha yaptık. Bu eleştirilerimizi mahsus tutarak İYİ Parti'ye seçim işbirliği yapalım dedim. Bunun yüzde 21 karşılığı var toplumda. Cevap dahi vermediler. 

Biz Zafer Partisi olarak iktidarıyla, sarı muhalefetiyle hangisinin kazanmasının önemli olduğunu düşünmüyoruz. Sebep şu; hangi parti kazanırsa kazansın aynı firmalar ihaleleri almaya devam ediyor, sadece aracılar değişiyor." 


Haber Kaynağı : 12punto

Tuncay Mollaveisoğlu Cumhur İttifakı Ümit Özdağ Meral Akşener Zafer Partisi İYİ Parti