Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Almanya’nın Ankara Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı

UEFA, dün akşam Almanya’nın Leipzig kentinde oynanan Türkiye ve Avusturya maşında gollerin sahibi Merih Demiral'a "bozkurt" işareti yaptığı için soruşturma başlatmıştı. Diplomatik kaynaklara göre; Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı.

Almanya’nın Ankara Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı

EURO 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Türk Milli futbol takımımız Avusturya ile dün akşam Almanya’nın Leipzig kentinde karşı karşıya geldi. A Milli Futbol takımımız , Merih Demiral’ın 1’inci ve 59’uncu dakikada attığı gollerle maçı 2-1 alarak Euro 2024’te son sekize kalmaya hak kazandı.

Demiral, attığı golün ardından ‘bozkurt' işaretiyle gol sevincinde bulundu, bu esnada çekilmiş fotoğrafını da daha sonra kendi sosyal medya hesabından paylaştı.

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, sosyal medya hesabından Demiral'ın 'bozkurt' işaretini yaptığı sırada çekilmiş fotoğrafının da olduğu bir haberle birlikte yaptığı paylaşımda, "Türk aşırı sağcıların sembollerinin stadyumlarımızda yeri yok. Avrupa Futbol Şampiyonası'nı ırkçılık için bir platform olarak kullanmak tamamıyla kabul edilemez. UEFA'nın olayı araştırmasını ve yaptırımları değerlendirmesini bekliyoruz" dedi.

UEFA da Avusturya maçındaki gol sevinci nedeniyle Demiral ile ilgili soruşturma başlattı. Diplomatik kaynakların aktardığına göre; konuyla ilgili olarak Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı.



Haber Kaynağı : 12punto

UEFA EURO 2024 Merih Demiral Avusturya