Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Ara transfer döneminin en çok kazanan takımları belli oldu: Galatasaray da o listede

Futbolda ara transfer dönemi sona erdi. Peki bu kış transfer döneminde en çok para para kazanan futbol takımları kim? İşte ayrıntılar...

Ara transfer döneminin en çok kazanan takımları belli oldu: Galatasaray da o listede

Selçuk Ahmet ÇELİK-12punto.com.tr

Süper Lig'de ara transfer dönemi her ne kadar 9 Şubat 2024 tarihine kadar devam edecek olsa da, Avrupa’nın 5 büyük ligindeki ara transfer dönemi resmen sona erdi.

Bu transfer döneminde kasasına en çok para koyan takımlar da böylece belli oldu.

Kulüpler 2024 kış transfer döneminde daha çok genç futbolculara yatırım yapmayı tercih etti. Özellikle Brezilya kulüpleri oyuncu satışı gerçekleştirerek mali durumlarını güçlendirmeyi başardı. Listede temsilcimiz Galatasaray da yer alıyor.

İşte ara transferde en çok para kazanan 9 futbol kulübü...

9-REİMS

Listenin 9.sırasında Fransa Ligue 1 ekiplerinden Reims yer alıyor. Fransız ekibi kış transfer döneminde 25 yaşındaki defansif orta saha oyuncusu Azor Matusiva’yı 15 milyon euro karşılığında Rennes’e sattı.

Bu sezon Reims formasıyla 16 maça çıkan Matusiva, yeni takımı Rennes’de ise 2 karşılaşmada forma giydi.

8-HELLAS VERONA

Ara transfer döneminin en çok kazanan 8.ekibi ise İtalya’dan çıktı.

Hellas Verona ile başarılı bir sezon geçiren ve çıktığı 19 maçta 6 gol ve 2 asistlik performans sergileyerek büyük kulüplerin dikkatini çeken 23 yaşındaki sağ kanat oyuncusu Cyril Ngonge 18 milyon euro karşılığında bir başka İtalyan ekibi Napoli’ye transfer oldu.

Ngonge’yi Napoli’de çetin bir forma rekabeti bekliyor. Genç yıldız, Matteo Politano, Khvicha Kvaratskhelia ve Giacomo Raspadori gibi önemli futbolcularla forma rekabetine girecek.

7-CORİNTHİANS

Ara transferin en çok kazanan 7.takımı ise Brezilya ekibi Corinthians oldu.

Brezilya ligini 13.sırada tamamlayarak beklentilerin uzağında bir sezon geçiren Corinthians, 18 yaşındaki ön libero oyuncusu Gabriel Moscardo’yu 20 milyon euro karşılığında Fransız devi PSG’ye satmayı başardı. Genç futbolcu bu sezon Corinthians formasıyla 37 resmi maça çıktı. 

6-SAO PAULO

Listenin 6.sırasında da bir başka Brezilya ekibi Sao Paulo yer aldı.

Brezilya’nın en köklü kulüplerinden biri olan Sao Paulo, 2024 kış transfer döneminde 20 yaşındaki stoper oyuncusu Lucas Beraldo’yu 20 milyon euro bonservis bedeli ile PSG’ye sattı.

Böylece Paris Saint Germain, Brezilya pazarına toplam 40 milyon euro’luk yatırım yapmış oldu. PSG,özellikle son yıllarda Messi ve Neymar gibi yıldızlarının ayrılmasından sonra kadrosunu önemli ölçüde gençleştirmişti.Fransız ekibinin yapmış olduğu bu yatırımların karşılığını alıp alamayacağını ise zaman gösterecek.

5-BLACKBURN ROVERS

Ara transfer döneminin en çok kazanan 5.takımı ise İngiltere Championship’ten çıktı.

Blackburn Rovers, İngiliz orta saha oyuncusu Adam Wharton’u 21 milyon euro karşılığında Premier Lig ekibi Crystal Palace’ye sattı. Blackburn altyapısının bir ürünü olan Wharton, bu sezon çıktığı 26 maçta iki gol atıp üç asist yapmıştı. Genç İngiliz böylece kariyerinde ilk kez Premier Lig’de boy gösterecek.

4-NAPOLİ

Kış transfer döneminin en çok kazanan 4.takımı olan Napoli ise tanıdık bir ismi Almanya’ya sattı.

1999 doğumlu ve ülkemizde bir dönem Fenerbahçe’de top koşturan Eljif Elmas artık Leipzig forması giyecek.

Leipzig bu transfer için Napoli’ye toplam 24 milyon euro’luk bir ödeme yaptı.Ülkemize 2017-18 sezonunun başında 180 bin euro karşılığında Fenerbahçe’ye transfer olan Makedon futbolcu, özellikle Makedon Milli Takımı ile ortaya koyduğu performansla scout ekiplerinin dikkatini çekmişti. Elmas 2019-20 sezonunda ise Napoli’ye 17 milyon euro’luk bedel karşılığında transfer olmuştu.

Bu sezon Napoli’de istediği süreleri bulamayan Eljif Elmas 11 maçta 334 dakika forma giymişti. 

Ayrıca Eljif Elmas’ın Leipzig’e transferiyle birlikte Fenerbahçe, oyuncunun sonraki satıştan pay hakkına sahip olduğu için yaklaşık 1.5 milyon euro kazandı.

3-GENT

Ara transfer döneminde kasasına en çok para koyan 3.ekip ise Belçika temsilcisi Gent oldu.

Gent, iki genç futbolcusunu kış transfer döneminde elden çıkardı. Belçika ekibi santrafor oyuncusu olan Gift Orban’ı 12 milyon euro’ya Lyon’a sattı.

Gent sol kanat oyuncusu Malick Fofana’yı da 17 milyon euro’ya yine Lyon’a sattı. Gent böylece toplamda 29 milyon euro’luk satış yaparak listenin üçüncü sırasında yer almayı başardı. 

2-GALATASARAY

Ara transfer döneminin en çok para kazanan ikinci takımı ise Galatasaray oldu.

Sarı kırmızlı ekip takımın en değerli parçalarından biri olan sağ bek Sacha Boey’i 30 milyon euro karşılığında Alman devi Bayern Münih’e sattı. Böylece Boey, Türkiye Süper Ligi’ndeki en yüksek satış rekorunu da kırmış oldu.

Geçen sezon Galatasaray’ın şampiyonluğunun en önemli unsurlarından biri olan ve bu sezon ligde ve Şampiyonlar Ligi’nde takımının en istikrarlı oyuncusu olan Boey, artık Bayern Münih forması giyecek. 2021-22 sezonunda Galatasaray’a yaklaşık 5 milyon euro karşılığında transfer olan Boey, değerine birkaç sıfır ekleyerek Türkiye’den ayrılmış oldu.

Galatasaray ayrıca yedek forveti Cedric Bakambu’yu 5+5 milyon euro karşılığında Real Betis’e sattı. Böylece sarı kırmızılı ekip kış transfer döneminde toplam 35+5 milyon euroluk bir kazanç elde etmeyi başardı.

1-CLUB ATHLETİCO PARANAENSE

Kış transfer döneminde kasasına en çok para koyan kulüp ise Athletico Paranaense oldu.

Bu dönemin en pahalı oyuncu alışını ise Katalan ekibi Barcelona yaptı. Barcelona, Atletico Paranaense'nin Brezilyalı forveti Vitor Roque'yi 40 milyon euro karşılığında renklerine bağladı. 


Haber Kaynağı : Selçuk Çelik

Almanya Bayern Münih Sacha Boey Galatasaray Vitor Roque Barcelona