Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Avrupa Ligi’nde Atilla Karaoğlan'ı VAR kurtardı

UEFA Avrupa Ligi'nin 6. haftasında Atilla Karaoğlan'ın yönettiği Rennes - Villarreal maçında 90+12’deki atılan gol VAR’ın devreye girmesiyle iptal edildi. Golün geçersiz sayılmasına yol açan kural futbolseverleri şaşırttı.

Avrupa Ligi’nde Atilla Karaoğlan'ı VAR kurtardı

UEFA Avrupa Ligi F Grubu’nun son maçında Rennes evinde Villareal’i ağırladı. Roazhon Park'ta oynanan müsabaka 3-2 misafir takımın üstünlüğüyle sona erdi.

Türk hakem Atilla Karaoğlan’ın yönettiği maçta Villereal’in gollerini Gerard Moreno, Ilias Chakkour ve Dani Parejo kaydetti. Ev sahibi Rennes’in gollerini ise Lorenz Assignon ve Ludovic Blas attı.

90+12'DE İLGİNÇ POZİSYON

En az 6 dakika uzatma verilen maçın 90+12. dakikasında dikkat çeken bir pozisyon yaşandı.

Rennes'den Enzo Le Fee'nin kullandığı frikikte top direğe çarpıp tekrar Fee'nin önünde kaldı. Fransız futbolcu, meşin yuvarlağı bu kez orta olarak rakip ceza sahasına göndermek istedi ancak top savunmadan döndü. Sol kanada açılan topu bu kez Ibrahim Salah Villarreal ceza sahasına ortaladı ve oluşan karambolde Lorenz Assignon filelere gönderdi.

KİMSEYE TEMAS ETMEYEN TOPA İKİNCİ KEZ DOKUNDU

Maçın hakemi Atilla Karaoğlan golü verdi ancak VAR hakemi Massimiliano Irrati'nin uyarısıyla Karaoğlan kenara geldi ve pozisyonu tekrar izledi. Ağlara giden bu top, serbest vuruşu kullanan oyuncunun direkten dönen topa kimsenin müdahalesi olmadan tekrar dokunması nedeniyle gol değeri kazanmadı. Karaoğlan gol kararını iptal etti.

“BEN DE KURALI YENİ ÖĞRENDİM”

Rennes Teknik Direktörü Julien Stephan, "Ben de kuralı yeni öğrendim. Penaltılar için böyle bir kural olduğunu biliyordum ama serbest vuruşlar için böyle bir kural olabileceğini tahmin etmiyordum. Sert bir duygusal geçiş oldu bizim açımızdan" dedi.

 


Haber Kaynağı : 12punto

Atilla Karaoğlan Avrupa Ligi Villarreal Rennes