Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8412
Dolar
Arrow
33,9580
İngiliz Sterlini
Arrow
44,8874
Altın
Arrow
2747,0000
BIST
Arrow
9.771

Demiral'a ceza veren UEFA ırkçı pankart karşısında üç maymun...

Polonyalı Legia Varşova taraftarlarının mülteciler için açtığı ırkçı pankart gündeme oturdu. Irkçı slogan ve müziklerin de çalındığı tribünlere BM Mülteciler Yüksek Komiserliği tepki gösterirken UEFA ise sessiz kaldı.

Demiral'a ceza veren UEFA ırkçı pankart karşısında üç maymun...

UEFA Konferans Ligi'nde sıklıkla küfürlü pankart açması ile artık koreografileri diken üstünden izlenen Polonya ekibi Legia Varşova bu kez vahşet ve nefret söylemi içeren pankartı ile çizgiyi aştı.

Sputnik Türkiye'den Selin Uludağ'ın haberine göre Polonya'nın başkentinde Zaglebie Lubin ile oynanan futbol maçı sırasında açılan büyük pankartta, elinde beyzbol sopası ve çekiç tutan iki adam ile elinde domuz kafası olan haçlı bir kadın resminin altında alaycı bir şekilde "Mülteciler Hoş Geldiniz" yazıyordu. Maç sırasında Legia taraftarları mülteci karşıtı bir tezahürat yaptı.

Tartışmalara yol açan bir diğer unsurun ise mültecilere karşı açıkça düşmanlık çağrısı yapan kaba ve nefret dolu şarkılar içeren müziğin de koreografiye eşlik etmesi oldu.

MERİH DEMİRAL 'BOZKURT' FİGÜRÜ NEDENİYLE CEZA ALMIŞTI

Euro 2024'te Merih Demiral'ın Türkleri sembolize eden 'bozkurt' figürü ile gol sevinci yapmasına anında ceza kesen ve kritik bir maçta Demiral'ı oynatmayan UEFA ise bu kez sessiz.

Fakat bu UEFA'nın ilk sessiz kalışı da değil. Üstelik A Milli Takım'ın aldığı cezanın hemen akabinde oynanan final maçında İngiltere taraftarları haçlı kıyafetleri giyerek stadyuma gelmiş ve herhangi bir yaptırım uygulanmamasının yanı sıra ekranlarda 'eğlenceli dakikalar' diye gösterilmişti. Türk taraftarların ve yetkililerin tepkisini çeken bu eylemsizlik, UEFA'nın Merih Demiral kararının da 'Hukuk dışı ve siyasi bir tavır' olarak benimsenmesine neden olmuştu.

Öte yandan BM Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) ise Legia Varşova'nın koreografisine tepki gösterdi.

BM DE TEPKİ GÖSTERDİ: SPOR MÜLTECİLERİ DAMGALAMAK İÇİN KULLANILMAMALI

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'nin Polonya'daki temsilcisi Kevin J. Allen, "Sporun asla nefret söylemini sürdürmek ve mültecileri damgalamak için kullanılmaması gerektiği konusunda herkesin hemfikir olacağına inanıyorum" dedi ve şunları söyledi:

"Spor, en iyi geleneklerde, ruhun gücünü ve zorlukların üstesinden gelmeyi temsil eder."

Olay UEFA'nın yetki alanında olmasına rağmen bir adım atılmazken, BM'nin ardında Legia Varşova yönetimi dahi taraftarlarını eleştirerek şunları söyledi:

"Taraftarların stadyumdaki veya sosyal medyadaki davranışları; eylemlerimizle saygı, adil oyun ve ihtiyacı olanlara yardım gibi değerlere dayalı iyi bir örnek oluşturmak için her şeyi yapan kulübümüzün konumunu temsil etmiyor"



Haber Kaynağı : 12punto

UEFA Legia Varşova Irkçılık