Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Galatasaray Şampiyonlar Ligi'nde tur için sahada

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi A Grubu'ndaki son maçında Kopenhag ile karşı karşıya gelecek. Sarı-kırmızılı takım, bu mücadelede 'tamam ya da devam' maçına çıkacak.

Galatasaray Şampiyonlar Ligi'nde tur için sahada

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu'ndaki son maçında deplasmanda Danimarka ekibi Kopenhag'a konuk olacak.

Galatasaray'ın muhtemel 11'ine gelince, bu bilgiler maç öncesinde netlik kazanmamış olsa da takımın teknik direktörü tarafından tercih edilen oyuncular şunlar olabilir:

Muslera, Sacha Boey, Sanchez, Abdülkerim, Angelino, Kaan Ayhan, Torreira, Ziyech, Kerem Aktürkoğlu, Zaha, Icardi

Kopenhag'ın muhtemel 11'i ise şu şekilde:

Grabara, Jelert, Vavro, Boilesen, Diks, Gonçalves, Falk, Lerager, Bardghji, Elyounoussi, Claesson

Exxen platformu üzerinden canlı olarak izlenebilenecek müsabaka Parken Stadı'nda TSİ 23.00'te başlayacak ve İtalyan hakem Daniele Orsato tarafından yönetilecek. Orsato'nun yardımcılıklarını Ciro Carbone ve Alessandro Giallatini üstlenecek. 

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu'ndaki 5 maçta bir galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyetle toplam 5 puan elde etti. Bu performansla sarı-kırmızılılar, aynı puana sahip Kopenhag'ın ardından averajla üçüncü sırada yer alıyor. Grubun zirvesinde 13 puanla üst tura çıkmayı garantileyen Alman ekibi Bayern Münih bulunurken, son sırada 4 puanla İngiltere temsilcisi Manchester United yer alıyor.

Gruptaki ilk karşılaşmada Galatasaray ile Kopenhag arasında İstanbul'da oynanan mücadele 2-2 berabere tamamlanmıştı. Şimdi, sarı-kırmızılılar deplasmanda Kopenhag'a karşı 'tamam ya da devam' niteliğindeki kritik mücadeleye çıkacak

KAZANMAK ZORUNDA

Galatasaray'ın UEFA Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turuna yükselebilmesi için Kopenhag ile oynayacağı maçın kritik önemi bulunuyor. Averajla rakibinin gerisinde yer alan sarı-kırmızılı takım, bu mücadeleden galip ayrılarak puanını 8'e çıkartabilir ve grup ikincisi olarak adını son 16 turuna yazdırabilir. Bu durum, diğer maçın sonucuna bakılmaksızın üst tura çıkmalarını garantiler.

Ancak Galatasaray'ın galip gelememesi ve aynı zamanda diğer maçta Manchester United'ın Bayer Münih'e karşı galip gelememesi durumunda, sarı-kırmızılılar grup üçüncüsü olarak UEFA Avrupa Ligi'ne katılmaya hak kazanacak. Ayrıca, Galatasaray'ın kazanamaması ve Manchester United'ın Bayer Münih'i yenmesi durumunda ise UEFA Şampiyonlar Ligi macerasına veda edecekler.

12 MİLYON AVROLUK MAÇ

Bu kritik mücadelede alınacak galibiyet, Galatasaray'a sadece üst tura çıkma avantajı sağlamakla kalmayacak, aynı zamanda 12,4 milyon avro para ödülü de kazandıracak. Sarı-kırmızılılar, Kopenhag karşısında 3 puan alması halinde 2,8 milyon avroluk galibiyet primine ek olarak, son 16 turu vizesi alarak 9,6 milyon avroyu daha kasasına koyacak.

ZİYECH VE SANCHEZ'İN DURUMU

Sakatlıkları geçen Davinson Sanchez ile Hakim Ziyech'in maç kadrosunda yer alması bekleniyor. Sanchez'in sol arka adale grubundaki sakatlığı ve Ziyech'in hafif sakatlığı, tedavilerinin ardından iyileşmiş durumda.

Rakip Kopenhag ise son 6 resmi maçında sadece bir galibiyet elde etti. Danimarka ekibi, kendi liginde bir beraberlik ve 2 mağlubiyet yaşarken, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Bayern Münih ile berabere kalmış, Danimarka Kupası'nda ise çeyrek finalde Silkeborg'a elenmişti.


Haber Kaynağı : 12punto

Kopenhag UEFA Şampiyonlar Ligi Galatasaray